Νέα

Δείτε δωρεάν τη νέα ταινία του Έιμπελ Φεράρα με τον Γουίλεμ Νταφόε

Όσοι ήμασταν εκεί σίγουρα το θυμόμαστε. Τον περασμένο Φεβρουάριο στο φεστιβάλ Βερολίνου, όταν ακόμα η λέξη «πανδημία» ήταν κάτι που ακούγαμε μόνο στα sci-fi, έκανε πρεμιέρα το «Siberia», η πιο πρόσφατη ταινία μυθοπλασίας του ανορθόδοξου σκηνοθέτη Έιμπελ Φεράρα. Ενός σκηνοθέτη ο οποίος μπορεί εύκολα να παραδώσει αντισυμβατικά διαμάντια («Bad Lieutenant», «Ms.45») όσο και δυσκολοχώνευτα φιλμ που εγκλωβίζονται στις ιδέες τους. Δυστυχώς, το «Siberia» έπεσε στη δεύτερη κατηγορία.

Γράφαμε τότε από το Βερολίνο: «…πολλαπλές αποχωρήσεις και ειρωνικό χειροκρότημα εισέπραξε το «Siberia» του Έιμπελ Φεράρα, ο οποίος συνεργάζεται για τρίτη σερί φορά με τον Γουίλεμ Νταφόε, εδώ ενσαρκώνοντας ένα είδος alter ego του σκηνοθέτη σε ταξίδι αυτογνωσίας. Η διαδρομή αυτή γίνεται με συνεχείς αναταράξεις, καθώς ο πλήρως ντεφορμέ Φεράρα κατασκευάζει μεν μια υποβλητική ατμόσφαιρα και προτείνει ορισμένες ενδιαφέρουσες ιδέες, στη συνέχεια όμως κάνει μια ασύντακτη συρραφή των φαντασιώσεών του».

Παρόλα αυτά, ο Φεράρα όσο βρισκόταν στη γερμανική πρωτεύουσα ξεκίνησε τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Sportin’ Life» (ενδεχομένως αναφορά στη σπουδαία ταινία «This Sporting Life» του Λίντσεϊ Άντερσον), στο οποίο καταγράφει τη φεστιβαλική πορεία του «Siberia». Στο ενδιάμεσο ξεσπά και η πανδημία, έτσι το τελικό αποτέλεσμα αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον, καθώς η δράση μεταφέρεται από την Μπερλινάλε στον υπόλοιπο κόσμο.

Το «Sportin’ Life» έκανε αρχικά διαδικτυακή πρεμιέρα μέσω του IndieWire, όμως πλέον μπορείτε να το δείτε (στα αγλλικά, χωρίς υπότιτλους) από το Film Stage, εδώ.

banner