Κριτική

Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa

Από -

Ικανό ψυχογράφημα του ήρωα από τον σκηνοθέτη Φιλίπ Φαραλντό, που όμως ξεμένει από ιδέες, οπότε χάνει προοδευτικά το ρυθμό και το ενδιαφέρον του.

banner

Ο Ρόκι Μπαλμπόα του Σιλβέστερ Σταλόνε αγαπήθηκε από το κοινό­ όσο ελάχιστοι κινηματογραφικοί μποξέρ, καθώς παρουσιαζόταν ένας ήρωας που τα έδωσε όλα για τη δόξα­. Λίγοι όμως γνωρίζουν πως η υπόθεση των ταινιών «Ρόκι» βασίστηκε σε πραγματικό πρόσωπο, τον κατά κόσμον Τσακ Γουέπνερ, έναν μποξέρ της εργατικής τάξης με μόνιμο αντίπαλο εντός κι εκτός ριγκ τον εαυτό του. Ο σκηνοθέτης Φιλίπ Φαραλντό («Ο Εξαιρετικός κύριος Lazhar») κινηματογραφεί την αληθινή ιστορία του Γουέπνερ επιστρατεύοντας τον γεροδεμένο Αμερικανό ηθοποιό Λιβ Σράιμπερ.

Το μποξ είναι το μέσο που χρησιμοποιεί ο ήρωας για να φτάσει στην καταξίωση και την αναγνώριση (τις οποίες επιδιώκει με κάθε πιθανό τρόπο), ώστε να ξεφύγει από τη ρουτίνα μιας αδιάφορης ζωής. Η εμμονή του τον μετατρέπει σε κατά φαντασίαν «πρωταθλητή», με θολή κρίση και κίνητρα, αποτελώντας έτσι έναν μαχητή με αυτοκαταστροφικές τάσεις. Είναι ο τραγικός ήρωας με τα γάντια και ο Φαραλντό φροντίζει να υπογραμμίσει τις πτυχές του ψυχισμού και τα αόρατα νήματα που κινούν τη μοίρα­ του. Το σενάριό του όμως βγαίνει από νωρίς νοκ άουτ, μια και παραπατά μέσα στο ριγκ χάνοντας το ρυθμό και τον προσανατολισμό του. 

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: ODEON.