Νέα

Βραβείο για την Τζάνις Ραφαηλίδου στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Από -

Καλά νέα από την Ολλανδία και το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, το οποίο έριξε αυλαία (31/1) απονέμοντας τις δάφνες του. Μεταξύ των νικητών της διοργάνωσης ήταν και η Τζάνις Ραφαηλίδου, η οποία βραβεύτηκε για το ντεμπούτο της «Kala Azar».

Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Πηνελόπη Τσιλίκα και Δημήτρη Λάλο, περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι το οποίο βγάζει τα προς το ζην συλλέγοντας νεκρά κατοικίδια από τους ιδιοκτήτες τους. Η ψυχοφθόρα εργασία που τους φέρνει καθημερινά αντιμέτωπους με το θάνατο βαραίνει τη σχέση τους, ενώ παράλληλα ο χαρακτήρας της Τσιλίκα αποκτά μια ιδιαίτερη σχέση με ένα απομονωμένο μεσήλικο ζευγάρι που ζει με τα σκυλιά του.

Το «Kala Azar», μια ελληνο-ολλανδική συμπαραγωγή (Heretic Outreach, SGN), απέσπασε το βραβείο KNF της Ένωσης Ολλανδών Δημοσιογράφων, δίνοντας φόρα στην ταινία για τη συνέχεια. Να σημειώσουμε πως στο Ρόντερνταμ προβλήθηκε επίσης η νέα ταινία του Μπάμπη Μακρίδη «The Birds or How to Be One», ένα υβριδικό φιλμ γύρω από την παράσταση «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου.

Σχετικά Θέματα