Κριτική

Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο

Από -

Κωμωδία παρεξηγήσεων η οποία χάνει γρήγορα το μέτρο και το λιγοστό καλόγουστο χιούμορ της.

Η δεύτερη ταινία των Τζιανκάρλο Φοντάνα και Τζιουζέπε Στάζι («Amore Oggi») βασίζεται σε μια ιδέα βγαλμένη απ’ τη ζωή. Μόνο που αντί για μια οικογένεια από το Πιεμόντε, εδώ έχουμε τη νεαρή και όμορφη συντηρήτρια αρχαιοτήτων Κλαούντια (η πρώην Μις Ιταλία Μίριαμ Λεόνε), η οποία τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της, καθώς το κράτος καθυστερεί απελπιστικά να την πληρώσει. Έτσι, όταν η τελευταία πεθαίνει, εκείνη αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τον… καταψύκτη, τη στιγμή που στα πόδια της αρχίζει να μπλέκεται ο Σιμόνε, ένας άφθαρτος αστυνομικός της δίωξης οικονομικού εγκλήματος που την ερωτεύεται.

Τα συστατικά μιας μεσογειακής κωμωδίας παρεξηγήσεων απλώνονται στο τραπέζι κι αναμειγνύονται με έναν ρουτινιάρικο τρόπο, τον οποίο οι σκηνοθέτες προσπαθούν να νοστιμίσουν με μερικά έξυπνα αφηγηματικά τρικ και μπόλικες αναφορές στην ποπ κουλτούρα. Γρήγορα όμως χάνουν το μέτρο και το λιγοστό καλόγουστο χιούμορ, κάνοντας διαρκώς παραχωρήσεις στις σλάπστικ χοντράδες (το καροτσάκι της κατεψυγμένης γιαγιάς διασχίζει τρέχοντας τη μισή Ιταλία), τις απίθανες συμπτώσεις και τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές εξωφρενικά γραφικών χαρακτήρων.

Ιταλία. 2018. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Κορομηλάς πριν από 2 μήνες

    Πολύ καλή κωμωδία,με έκανε και γέλασα πολύ! Περιγράφει πολύ γλαφυρά την συνήθη πρακτική των μαϊμού αναπήρων,φαινόμενο που νομίζαμε ότι υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Η όποια υπερβολή υπάρχει απλά σατιρίζει εύστοχα τα χαρακτηριστικά του φαινομένου. Και ποιος δεν γέλασε, όταν στην σύναξη των κινητικά ανάπηρων, κάποιος φώναξε <<φωτιά>> και άρχισαν όλοι και έτρεχαν. Πιστεύω ότι η ταινία αδικείται λίγο.