Φεστιβάλ

Αυλαία στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με οσκαρική ταινία

Από -

Σε μια πρωτότυπη κίνηση, το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (5-15/3) ανακοίνωσε πως η φετινή ταινία λήξης δε θα είναι μεγάλου μήκους, αλλά η βραβευμένη με το φετινό Όσκαρ μικρού μήκους «Μαθαίνοντας να κάνεις Σκέιτ σε Εμπόλεμη Ζώνη (εάν είσαι κορίτσι)» της Κάρολ Ντάισινγκερ. Μάλιστα, η δημιουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει την ταινία στο κοινό.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί σύμφωνα με το δελτίο τύπου «μια επιστολή αγάπης στα γενναία κορίτσια στο Αφγανιστάν» και επικεντρώνεται στις αμέτρητες δυσκολίες που καλούνται να υπερβούν, εξαιτίας του θρησκευτικού φανατισμού και των πατριαρχικών αντιλήψεων. Ηρωίδες της ταινίας είναι δασκάλες στην Καμπούλ οι οποίες στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΜΚΟSkateistan, βοηθούν μια ομάδα κοριτσιών από υποβαθμισμένες γειτονιές να μάθουν ανάγνωση, γραφή και σκέιτμπορντ, ώστε να σέβονται τον εαυτό τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Θυμίζουμε πως ταινία έναρξης του φεστιβάλ είναι το ντοκιμαντέρ «My Octopus Teacher», το οποίο εντάσσεται στο αφιέρωμα για την «Ανθρωπόκαινο Εποχή». Μεταξύ άλλων, έχουν ανακοινωθεί επίσης οι ενότητες που επικεντρώνονται στην επίδραση των memes και τα animation ντοκιμαντέρ.

Σχετικά Θέματα

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ταινιών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

27/02/2020

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ταινιών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Από τις 5/3 η Θεσσαλονίκη μας περιμένει με 189 ντοκιμαντέρ μεγάλου και 74 μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, πρωτότυπα αφιερώματα και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις.

Έναρξη με παγκόσμια πρεμιέρα στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

17/02/2020

Έναρξη με παγκόσμια πρεμιέρα στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ένα ξεχωριστό φιλμ για τη σχέση ενός δύτη κι ενός χταποδιού σηκώνει την αυλαία της διοργάνωσης.

Τρεις κορυφαίοι δημιουργοί και… memes έρχονται στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

13/02/2020

Τρεις κορυφαίοι δημιουργοί και… memes έρχονται στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Αφιερώματα που μας συστήνουν ιδιοσυγκρασιακά στιλ σινεμά και θέματα που κοιτούν το μέλλον, έρχονται στη γιορτή του ντοκιμαντέρ.

Οι ελληνικές ταινίες του 22ου  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

13/02/2020

Οι ελληνικές ταινίες του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μπάμπης Μακρίδης, Πέννυ Παναγιωτοπούλου και Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος μεταξύ των δημιουργών που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη με τις νέες παραγωγές τους.