Κριτική

Απροσδόκητος Έρωτας

Από -

Μια Αμερικανίδα χήρα που κατοικεί στο Λονδίνο θα γνωρίσει έναν παράξενο ερημίτη, ο οποίος ζει επί χρόνια σε μια παράγκα στην άκρη ενός πάρκου του Χάμπστεντ. Θα κάνει σχέση μαζί του και θα τον πείσει να διεκδικήσει δικαστικά τη χρησικτησία της γης όπου έχει «οικοδομήσει». Μια μπριόζα Ντάιαν Κίτον δίνει πνοή σε μια τακτοποιημένη, χωρίς εξάρσεις ρομαντική κομεντί με κοινωνικές αιχμές, βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Βρετανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης ενήλικων ρομαντικών κομεντί («Η Τελευταία Ευκαιρία», «Το Κόλπο της Ζωής μας»), ο Τζόελ Χόπκινς εμπιστεύεται τώρα την πένα του υποψήφιου για Όσκαρ Αμερικανού Ρόμπερτ Φέστινγκερ («Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας»), για να αφηγηθεί με μυθοπλαστική ελευθερία την αληθινή ιστορία του Χάρι Χάλοους. Στην ταινία τη μαθαίνουμε μέσα από τα μάτια της Έμιλι, μιας Αμερικανίδας χήρας που κατοικεί στο Λονδίνο και γνωρίζει τον Ντόναλντ, έναν ερημίτη ο οποίος ζει επί χρόνια σε μια παράγκα στην άκρη ενός πάρκου. Θα κάνει σχέση μαζί του και θα τον πείσει να διεκδικήσει δικαστικά τη χρησικτησία της γης όπου έχει «οικοδομήσει».

Δύο αουτσάιντερ της (κοινωνικής) ζωής –καθώς, εκτός από τον αντικοινωνικό Ντόναλντ, ούτε η οικονομικά χρεωμένη Έμιλι ταιριάζει με τις σνομπ και πουριτανές Αγγλίδες γειτόνισσές της– θα διεκδικήσουν το δικαίωμα σε μια λιγότερο κομφορμιστική καθημερινότητα. Προβλέψιμα τα προβλήματά τους αλλά και οι λύσεις που εφευρίσκουν, με μια μπριόζα Ντάιαν Κίτον να δίνει πνοή σε μια τακτοποιημένη κομεντί, χωρίς εξάρσεις και απρόβλεπτα, με εύπεπτες κοινωνικές αιχμές.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: ODEON.