Κριτική

Απαγωγή

Από -

Τα ηθικά όρια του συστήματος δοκιμάζονται σε ένα ευπρεπώς στημένο, αλλά χωρίς ηχηρές εκπλήξεις θρίλερ της στιβαρής ισπανικής παράδοσης, διά χειρός Οριόλ Πάουλο («Το Σώμα», «Αόρατος Επισκέπτης»).

Άμεσα συνδεδεμένοι με το σύγχρονο ισπανικό σινεμά τρόμου, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Οριόλ Πάουλο («Το Σώμα», «Αόρατος Επισκέπτης») κι η παραγωγός του Μαρ Ταργκαρόνα («Ορφανοτροφείο») συνεργάζονται στενά εδώ και χρόνια. Η τελευταία αποφασίζει τώρα να κάτσει η ίδια στη σκηνοθετική καρέκλα, για άλλο ένα θρίλερ γραμμένο από τον Πάουλο, το οποίο ξεκινά με τον κακοποιημένο Βίκτορ να περπατά «χαμένος» σε έναν εξοχικό δρόμο. Πρόκειται για το μικρό γιο της μεγαλοδικηγόρου Πατρίσια ντε Λούκας, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής ενός αγνώστου, κατόρθωσε όμως γρήγορα να δραπετεύσει.

Ο μικρός αναγνωρίζει το δράστη, έναν άνεργο μπλεγμένο σε μικροπαρανομίες, ο οποίος όμως αφήνεται ελεύθερος από την αστυνομία λόγω έλλειψης στοιχείων. Νιώθοντας πως απειλεί το παιδί της, η Ντε Λούκας καταφεύγει σε έναν παλιό γνωστό και σε αδιαφανείς μεθόδους… πειθούς, ανοίγοντας έναν κύκλο βίας με τραγικές συνέπειες, τις οποίες η «Απαγωγή» χρησιμοποιεί χοντροκομμένα για να δοκιμάσει τα ηθικά όρια του συστήματος. Βλέπουμε λοιπόν την προκατάληψη, την απληστία και την κατάχρηση εξουσίας να βασιλεύουν στον κόσμο μας και σε ένα ευπρεπώς στημένο, αλλά χωρίς καμιά ηχηρή έκπληξη θρίλερ της στιβαρής ισπανικής παράδοσης.

Ισπανία. 2016. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: TANWEER.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης