Νέα

Ανοιχτή πρόσκληση κατάθεσης σεναρίων για το Oxbelly στο Costa Navarino

Από -

Ανοιχτή πρόσκληση προς δημιουργούς που ετοιμάζουν την πρώτη ή τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία τους απευθύνει το εργαστήριο Oxbelly, το οποίο διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και το Costa Navarino.

Πιο συγκεκριμένα, το Oxbelly που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία του πολύπειρου παραγωγού Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου (Faliro House), έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα για να εργαστούν νέοι κινηματογραφιστές και να αναπτύξουν το όραμά τους. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου διοργανώνονται εργαστήρια, ομιλίες και δραστηριότητες, ενώ οι συμμετέχοντες δημιουργοί έρχονται σε επαφή με καταξιωμένους συνάδελφους τους από το εξωτερικό. Ακόμα, το εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να σκηνοθετήσουν μια σκηνή της επιλογής τους. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Oxbelly είναι η κορυφαία εγχώρια δημιουργός Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «Chevalier»).

Λόγω της πανδημίας πέρσι το εργαστήριο διεξήχθη διαδικτυακά έχοντας 15 πρότζεκτ και με τη συμμετοχή ως συμβούλων («advisors») μεταξύ άλλων των: Μάρεν Άντε («Toni Erdmann»), Μάικλ Αλμερέιντα («Hamlet», «Nadja»), Πολ Τόμας Άντερσον («Αόρατη Κλωστή», «The Master», «Θα Χυθεί Αίμα»), Γουίλεμ Νταφόε («Ο Φάρος», «Τομάζο»), Εύα Στεφανή («Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.»), Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και Μάικλ Γουέμπερ (ιδρυτής και διευθυντής του Match Factory).

banner

Η κατάθεση αιτήσεων του πρώτου κύκλου αξιολόγησης θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου του 2021. Οι υποψήφιοι των οποίων τα σενάρια θα περάσουν στον δεύτερο κύκλο αξιολόγησης, θα ενημερωθούν μέσω e-mail τον Ιανουάριο του 2022. Την αίτηση μπορείτε να τη βρείτε εδώ.