Νέα

Ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση σεναρίων στο εργαστήριο Oxbelly

Ίαν Χάσετ & Ρενέ Ζαν
Ίαν Χάσετ & Ρενέ Ζαν

Εάν ετοιμάζετε την πρώτη ή δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία σας, έχετε προθεσμία έως τις 20 Δεκεμβρίου, για να καταθέσετε το σενάριο στο εργαστήριο σεναρίου και σκηνοθεσίας Oxbelly. Όσοι περάσουν στο δεύτερο κύκλο αξιολόγησης θα ενημερωθούν μέσω e-mail τον Ιανουάριο του 2021.

Με έδρα τη Μεσσηνία και το Costa Navarino, το εργαστήριο που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου (Faliro House) έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα για να εργαστούν νέοι κινηματογραφιστές και να αναπτύξουν το όραμά τους.

Στο πλαίσιο του Oxbelly διοργανώνονται εργαστήρια, ομιλίες και δραστηριότητες, ενώ οι συμμετέχοντες δημιουργοί έρχονται σε επαφή με καταξιωμένους συνάδελφους τους από το εξωτερικό. Ακόμα, το εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να σκηνοθετήσουν μια σκηνή της επιλογής τους. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Oxbelly είναι η κορυφαία εγχώρια δημιουργός Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «Chevalier»).

Έιμπελ Φεράρα
Έιμπελ Φεράρα

Φέτος το Oxbelly πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή των Μάρεν Άντε («Toni Erdmann»), Μάικλ Αλμερέιντα («Hamlet», «Nadja»), Πολ Τόμας Άντερσον («Αόρατη Κλωστή», «The Master», «Θα Χυθεί Αίμα»), Ρίτες Μπάτρα («The Lunchbox»), Λίζα Τσολοντένκο («Τα Παιδιά Είναι Εντάξει»), Γουίλεμ Νταφόε, Ματί Ντιόπ («Atlantics»), Ναόμι Φόνερ («Running on Empty»), Ούλριχ Κέλερ («Bungalow», «In My Room»), Νικ Κρολ, Τζεφ Νίκολς («Το Καταφύγιο», «Ένα Καλοκαίρι», «Loving»), Ολιβιέ Περ (εκτελεστικός διευθυντής στο Arte France), Εύα Στεφανή, Λούλου Γουάνγκ («The Farewell») και Μάικλ Γουέμπερ (ιδρυτής και διευθυντής του Match Factory).

Βρείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Ευαγγελία Κρανιώτη & Εύα Στεφανή
Ευαγγελία Κρανιώτη & Εύα Στεφανή