Κριτική

Ανεκπλήρωτος Γάμος

Από -

Οι ανασφάλειες και οι φόβοι βγαίνουν στην επιφάνεια πάνω στο γαμήλιο κρεβάτι, σε ένα αγγλικό ερωτικό δράμα χωρίς εσωτερική ένταση και το απαραίτητο σεναριακό βάθος.

banner

Λίγες ώρες μετά τη γαμήλια τελετή δύο ερωτευμένοι νιόπαντροι φτάνουν σε ένα ξενοδοχείο του Σέσιλ Μπιτς, κοντά­ στο Μπόρνμουθ, για το μήνα του μέλιτος. Σε αυτό το ειδυλλιακό βρετανικό τοπίο των ’60s ξεδιπλώνονται οι ανασφάλειες και τα απωθημένα δύο ανθρώπων που πρέπει να ενηλικιωθούν απότομα, με τον έναν να βρίσκεται πλέον σωματικά και ψυχικά «γυμνός» απέναντι στον άλλον.

Από αυτήν τη μεταφορά του μυθιστορήματος­ «Στην ακτή» του Ίαν ΜακΓιούαν στη μεγάλη οθόνη –από τον κινηματογραφικά άπειρο Ντόμινικ Κουκ– λείπουν σίγουρα η εσωτερική ένταση και το απαραίτητο σεναριακό βάθος. Τα σερί φλας μπακ «σπάνε» τη αφηγηματική συνοχή, η φωτογραφία των εσωτερικών χώρων διαθέτει έντονη τηλεοπτική αισθητική, ενώ οι χαρακτήρες μοιάζουν μετέωροι και αλλοπρόσαλλοι, με τις (υπερβολικές) συμπεριφορές τους να μη βρίσκουν τα απαραίτητα αιτιολογικά πατήματα, σε μια εν πολλοίς «ανεκπλήρωτη» ερωτική ιστορία. Και σίγουρα η ερμηνευτική ποιότητα της Σέρσια Ρόναν δεν αρκεί για να σώσει ένα προβληματικό κινηματογραφικό πάντρεμα...

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Σχετικά Θέματα