Νέα

Αναρριχηθείτε στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας με το ντοκιμαντέρ «Όλυμπος - Τέσσερα Μονοπάτια για να Φτάσεις τους Θεούς»

Από -

Μη χάσετε το ντοκιμαντέρ - οδοιπορικό του Νίκου Ντουρλιά που μας ταξιδεύει στις μαγευτικές κορυφές του Ολύμπου.

Με συμμετοχή στο περσινό 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η ταινία του Νίκου Ντουρλιού «Όλυμπος - Τέσσερα Μονοπάτια για να Φτάσεις τους Θεούς » μας ξεναγεί στον πρώτο εθνικό δρυμό και την υψηλότερη βουνοκορφή της χώρας.

Μέσα από την ανάβαση διαφορετικών ορειβατικών ομάδων προς τον Μύτικα από τέσσερις κλασικές διαδρομές, και με μια σειρά εντυπωσιακών πλάνων, προσωπικών εξομολογήσεων και ιστορικών γεγονότων, το φιλμ προσπαθεί να αποκαλύψει στον θεατή την πολύπλευρη γοητεία της επιβλητικής κατοικίας του δωδεκάθεου. Τηλεοπτικής κοπής, αλλά καλοστημένο και μερακλίδικο, διαθέτει ζωντανούς χαρακτήρες (όπως ο βετεράνος φύλακας Κώστας Ζολώτας) κι ελεγχόμενες δόσεις… σασπένς, ενώ ξεπερνά το στενά ορειβατικό ενδιαφέρον.

Η ταινία προβάλλεται στον κινηματογράφο Ιντεάλ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ:

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • NF πριν από 8 μήνες

    Φεύγοντας από την αίθουσα ξαναένοιωσα αυτό το αίσθημα της απόλυτης ελευθερίας που κατακλύει έναν ορειβάτη τη στιγμή που καταφέρνει να πατήσει στην κορυφή έχοντας απολαύσει το ταξίδι προς αυτή. Μέσα από τις εικόνες, τη μουσική και τις αυθόρμητες σκηνές με τους ταξιδιώτες νοιώθεις την αγάπη και την εξοικείωση του σκηνοθέτη με το περιβάλλον του βουνού.