Κριτική

American Assassin: Η Εκδίκηση

Από -

Η ασταμάτητη δράση δεν μπορεί να δώσει υπόσταση σε ένα μιλιταριστικό, ισλαμοφοβικό και προβλέψιμο μέχρι κεραίας περιπετειώδες θρίλερ.

Εντελώς άνισος κινηματογραφικός («L.I.E.», «Μαρτυριάρα Καρδιά», «Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει») και τηλεοπτικός («Γραφείο κηδειών­ Φίσερ», «Dexter», «Homeland») σκηνοθέτης, ο Νεοϋορκέζος Μάικλ Κουέστα είναι αναμφίβολα ένας επιδέξιος αφηγητής. Το αποδεικνύει κι εδώ, σε ένα προβλέψιμο μέχρι κεραίας περιπετειώδες θρίλερ, βασισμένο στη σειρά μυθιστορημάτων του Βινς Φλιν με ήρωα τον Μιτς Ραπ. Έναν νεαρό που εντυπωσιάζει τη CIA καθώς επιχειρεί μόνος του, με πονηριά και υπομονή, να εκδικηθεί τους τρομοκράτες που δολοφόνησαν τη μνηστή του. Έτσι στρατολογείται σε μια ειδική επιχειρησιακή μονάδα και του ανατίθεται άμεσα μια άκρως επικίνδυνη αποστολή.

Από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Λονδίνο και τη Ρώμη, οι πράκτορες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων καταδιώκουν Ιρανούς τρομοκράτες και μερικά «τέρατα που δημιούργησαν οι ίδιοι». Πάντως, το δίκαιο και η αποτελεσματικότητα των δικών μας παιδιών δεν αμφισβητούνται στιγμή, με τη μιλιταριστική έξαψη, την ισλαμοφοβική προπαγάνδα και τις μεγαλόστομες (αμπελο)φιλοσοφίες περί πολιτικών και ηθικών επιλογών να χτυπάνε κόκκινο. Μπροστά σε όλα αυτά η προσπάθεια του Κουέστα να κρατήσει ασταμάτητη τη δράση φαντάζει σχεδόν γραφική, ο ορισμός της παντελώς χαμένης κινηματογραφικής φαιάς ουσίας.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Σπυρος πριν από 11 μήνες

    Διαβάζοντας την κριτική του Μήτση απορησα με το πως έχουν αυτόν το τυπο να γράφει ρατσιστικες κριτικές σε ταινίες. Ο ρατσισμός σχετιζεται με το είδος των ταινιών που δεν του αρέσει και με τα πολιτικά μηνύματα που κάποιες προωθούν. Ο μητσης δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να γράφει κριτικές σε αυτό το μεσο. Επίσης την ημέρα που έγραψε την κριτική του περί ισλαμοφοβιας έγιναν 2 τρομοκρατίκες επιθέσεις ισλαμιστων μια στην Γαλλία και μια στον Καναδά. Μετά από λίγες μέρες ακολούθησε άλλη μια στο Λονδίνο. Προφανώς ο μητσης ζει σε άλλον πλανήτη και σίγουρα το ατυχες πολιτικό του σχόλιο περί ισλαμοφοβιας είναι άσχετο με την κριτική μιας ταινίας. Τουλάχιστον όχι στο αθηνοραμα

  • αντωνης πριν από 1 χρόνια

    Από όσο καταλαβαίνω ο κυριος Μήτσης θάβει την συγκεκριμένη ταινεία μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαδίζει με τις ισλαμιστικές του λυκοφιλίες. Φαντάζομαι όλο αυτό μέσα στα πλαίσια του πολιτικά ορθρού και της αριστερίστικής κουλτουρομαλακίας που έχει στον εγκέφαλο του.