Κριτική

Alpha

Από -

Προσεγμένη παραγωγή, απλοϊκό στόρι και κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.

Αν θέλετε να μάθετε πώς ο σκύλος έγινε ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, το «Alpha» έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει. Εντελώς απλοϊκή και προσαρμοσμένη στο σύγχρονο νεανικό κοινό (ο προϊστορικός ήρωας μοιάζει περισσότερο με Νεοϋορκέζο φοιτητή και κάνει μπάνιο με... μαγιό), μας ταξιδεύει πριν από 20.000 χρόνια και στον ευρωπαϊκό Βορρά της λίθινης εποχής.

Εκεί ένας πρωτόβγαλτος κυνηγός τραυματίζεται, πέφτει σε ένα βαθύ γκρεμό κι εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στην ερημιά, καθώς θεωρείται νεκρός. Εκείνος όμως καταφέρνει να επιζήσει και να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι επιστροφής με τη βοήθεια ενός μοναχικού λύκου.

Για πρώτη φορά χωρίς τον αδερφό του Άλεν, ο Άλμπερτ Χιούζ («Επισκέπτης Από την Κόλαση», «Ο Εκλεκτός») υπηρετεί σκηνοθετικά μια προσεγμένη παραγωγή, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει ένα παλιομοδίτικο, οικογενειακής λογικής θέαμα με μια μοντέρνα, πιο αιχμηρή αφήγηση.

Έτσι, ποντάροντας στη φαντασμαγορική «φυσική» σκηνογραφία, στη διαχρονικά συναισθηματική ιστορία και στο συμπαθές πρωταγωνιστικό δίδυμο παρά στην ιστορική ακρίβεια και την κινηματογραφική ευρηματικότητά του, το «Alpha» καταλήγει σε κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.