Θέμα

3 κωμωδίες για το καλοκαίρι

Και φέτος, η καλοκαιρινή περίοδος κρύβει δροσερές χιουμοριστικές εκπλήξεις, τόσο από τη Γαλλία όσο και από την Αμερική.

«Μαμά, Γύρισα!»

Ας ξεκινήσουμε καλύτερα, όμως, από την ήπειρό μας με το «Μαμά, Γύρισα!» (14/7), μια επίκαιρη «τρικολόρ» κωμωδία. Σ’ αυτή, μια μεσήλικη γυναίκα αναγκάζεται να επιστρέψει σπίτι της, έχοντας χάσει δουλειά και αποταμιεύσεις. Η μετακόμιση στο πατρικό της θα τη φέρει αντιμέτωπη με τη φορτική μητέρα της –την υποδύεται η Γαλλίδα σταρ Ζοζιάν Μπαλασκό του για «Όλα Φταίει το Γκαζόν»–, αλλά και τα αδέλφια της που δεν μπορούν να κατανοήσουν την κατάστασή τους.

«Maggie’s Plan»

Η Ρεμπέκα Μίλερ, γυναίκα του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, επιστρέφει έξι χρόνια μετά τις «Κρυφές Ζωές της Κυρίας Λι» με μια ιδιότυπη κομεντί που θυμίζει γουντιαλενικό παράδοξο. Στο «Maggie’s Plan» (28/7) η Μάγκι, μια νεαρή κοπέλα, αδυνατώντας να κάνει σοβαρή σχέση, αποφασίζει να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Κάπου εκεί, όμως, γνωρίζει τον παντρεμένο Τζον. Η σχέση τους διαλύει το γάμο του γοητευτικού πανεπιστημιακού, ενώ η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τη Μάγκι, σε ένα φιλμ με τρεις πρωτοκλασάτους Αμερικανούς σταρ, τη γλυκύτατη Γκρέτα Γκέργουιγκ, τον γοητευτικό Ίθαν Χοκ και την οσκαρική ντίβα Τζούλιαν Μουρ.

«Bad Moms»

Κόντρα στις νέες, ωραιοποιημένες απόψεις για τη μητρότητα πάει η Μίλα Κούνις, πρωταγωνιστώντας ως κάκιστη μητέρα στο «Bad Moms» (28/7), μια νέα απολαυστική αναμέτρηση των σεναριογράφων του «Hangover» Τζον Λούκας και Σκοτ Μουρ –εδώ γράφουν και σκηνοθετούν– με την πολιτική ορθότητα.

Σχετικά Θέματα