Κριτική

24 Ώρες Προθεσμία

Από -

Ένας επαγγελματίας εκτελεστής αναλαμβάνει ένα καλοπληρωμένο συμβόλαιο, ένα λάθος του όμως τιμωρείται πολύ αυστηρά. Τώρα έχει μια δεύτερη ευκαιρία και μόλις 24 ώρες διορία για να επανορθώσει, σε ένα δευτεροκλασάτο περιπετειώδες θρίλερ το οποίο φλερτάρει αδέξια με την επιστημονική φαντασία.

Για την πρώτη μισή ώρα έχεις την αίσθηση πως, αν κι ελάχιστα πρωτότυπη, η δεύτερη ταινία του πρώην στάντμαν Μπράιαν Σμερζ εξελίσσεται σε σφιχτοδεμένο περιπετειώδες θρίλερ: ένας πρώην μισθοφόρος και νυν επαγγελματίας εκτελεστής πείθεται να αναλάβει ένα καλοπληρωμένο συμβόλαιο. Εντός τριών ημερών πρέπει να εντοπίσει και να βγάλει από τη μέση κάποιον που μπορεί να προδώσει τη σκοτεινών προθέσεων και άκρως παράνομων πρακτικών «εταιρεία» Red Mountain στην Interpol. Πλησιάζοντας μια συνεργάτιδα του στόχου του στο Χονγκ Κονγκ, αποσπάει πληροφορίες, αλλά ένα μοιραίο λάθος του τιμωρείται πολύ αυστηρά.

Κατόπιν, πάνω στο μισάωρο της ταινίας, έχει μια δεύτερη ευκαιρία και μόλις 24 ώρες διορία για να επανορθώσει. Από εδώ και πέρα, και χάρη σε μια απότομη στροφή της πλοκής προς την επιστημονική φαντασία, η πορεία του ήρωα προς το βρόμικο χρήμα γίνεται ένας ελάχιστα αληθοφανής γολγοθάς προς τη λύτρωση, καθώς τα υπαρξιακά άγχη και τα ηθικά διλήμματα πασχίζουν να βγουν αλώβητα μέσα από έναν ορυμαγδό εκρήξεων, κυνηγητών και σεναριακών υπερβολών. Όλα με προβλέψιμη σειρά και κατάληξη σε δευτεροκλασάτο πακετάρισμα.

ΗΠΑ, Κίνα. 2017. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης