Ο Ρον Χάλασε

2

Τα διδακτικά σχόλια γύρω από τους κινδύνους των νέων μέσων και την αξία της πραγματικής φιλίας συνδυάζονται άνισα με ανάλαφρα, πλην επίπεδα αστεία.

Ο Ρον Χάλασε

Στο πολύ κοντινό μέλλον οι μικροί έφηβοι δεν έχουν να ανησυχούν για το αν θα βρουν φίλο. Χάρη σε ένα τεχνολογικά προηγμένο ρομπότ έχουν μόνιμη συντροφιά και μέσω εκείνου μπορούν να βρουν απόλυτα ταιριαστή παρέα, χάρη στον εξελιγμένο αλγόριθμο που «τρέχει» το λογισμικό του ανδροειδούς. Όλοι, εκτός από το Ρον, ο οποίος αποκτά έναν ελαττωματικό «φίλο» που τον μπλέκει σε μια σειρά από απίστευτες αναποδιές.

Η ανάγκη των παιδιών να απαγκιστρωθούν από τα social media, οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης, η κυριαρχία των νέων τεχνολογιών και η αξία της πραγματικής φιλίας βρίσκονται μεταξύ των ανησυχιών που θίγονται άνισα στην ταινία, η οποία ισορροπεί αμήχανα ανάμεσα στα ανάλαφρα πλην επίπεδα αστεία και τα διδακτικά σχόλια που νιώθει υποχρεωμένη να θέσει.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Αγγλία. 2021. Διάρκεια: 106 ́. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ρον Χάλασε

Ron's Gone Wrong
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 106 '
  • Ζαν-Φιλίπ Βάιν

Στο κοντινό μέλλον ένα αγόρι αποκτά ένα ρομπότ-φίλο, το οποίο με την προηγμένη τεχνολογία του μπορεί να του κρατά συντροφιά. Αποδεικνύεται όμως ελαττωματικό, προκαλώντας μια σειρά από αναποδιές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.