Best Sellers

2,5

Δραμεντί καλογραμμένου σεναρίου, η οποία αξιοποιεί «λογοτεχνικά» τη χαριτωμένα περιπετειώδη συνύπαρξη δυο εντελώς αντίθετων χαρακτήρων.

Best Sellers

Ο Μάικλ Κέιν είναι ο Χάρις Σο. Ένας μισάνθρωπος, αλκοολικός και αποτραβηγμένος από τον δημόσιο βίο λογοτέχνης του ενός μυθιστορήματος κι αυτό πριν πενήντα χρόνια. Ένα εκκρεμές συμβόλαιό του, όμως, δίνει στη νεαρή κληρονόμο του εκδοτικού οίκου του τη δυνατότητα να τον αναγκάσει σε επαναδραστηριοποίηση. Έτσι, για την προώθηση του καινούργιου βιβλίου του, οι δυο τους ξεκινούν μια περιοδεία ανά την αμερικανική επαρχία, την οποία ο Σο κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει.

Η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια της ηθοποιού Λίνα Ρέσλερ («Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ») είναι μια δραμεντί καλογραμμένου σεναρίου, η οποία αξιοποιεί «λογοτεχνικά» τη χαριτωμένα περιπετειώδη συνύπαρξη δυο εντελώς αντίθετων χαρακτήρων. Πιστή στα κλισέ του buddy movie, τα προσαρμόζει αρκετά αποτελεσματικά, γλυκά και ανώδυνα, στην απόσταση των γενεών, τη θλίψη της απώλειας, την καλλιτεχνική ματαιοδοξία και την ανθρώπινη επικοινωνία. Βούτυρο στο ψωμί του 88χρονου Μάικλ Κέιν ο γερογκρινιάρικος ρόλος, ιδανική παρτενέρ του η ταλαντούχα Όμπρεϊ Πλάζα («Life After Beth», «Black Bear»).

ΗΠΑ, Καναδάς. 2021. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Best Sellers

2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 100 '
  • Λίνα Ρέσλερ

Ο Χάρις Σο είναι ένας μισάνθρωπος, αλκοολικός και αποτραβηγμένος από τον δημόσιο βίο λογοτέχνης του ενός μυθιστορήματος. Ένα εκκρεμές συμβόλαιό του, όμως, δίνει στη νεαρή κληρονόμο του εκδοτικού οίκου του τη δυνατότητα να τον αναγκάσει σε επαναδραστηριοποίηση. Έτσι, ξεκινούν οι δυο τους μια περιοδεία ανά την αμερικανική επαρχία, την οποία ο Σο κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.