Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών

2

Το «Τίγρης και Δράκος» συναντά το Marvel Cinematic Universe και το φρεσκάρει με σοφή ανατολίτικη ελαφρότητα.

Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών

Είναι βαθύ το αποτύπωμα που έχει αφήσει το «Τίγρης και Δράκος» (κατ’ επέκταση οι αδελφοί Σάο και η wuxia σινε-παράδοση του Χονγκ Κονγκ) στο παγκόσμιο σινεμά. Το διαπιστώνει κανείς από τα πρώτα κιόλας πλάνα του «Chang-Chi…», το οποίο μαζί με το «Black Widow» εγκαινίασαν την τέταρτη φάση του Marvel Cinematic Universe. Η ταινία του Ντάστιν Ντάνιελ Κρέτον, που από τα «Μικρά Όμορφα Πλάσματα» και τον «Αγώνα για Δικαιοσύνη» προβιβάστηκε στα υπερηρωικά μπλοκμπάστερ, είναι και η πρώτη με βασικό ήρωα Ασιάτη, τον εξπέρ των πολεμικών τεχνών Σανγκ-Τσι.

Μόνο που τώρα ονομάζεται Σάιμον και δουλεύει ως παρκαδόρος στο Σαν Φρανσίσκο. Όταν όμως δέχεται επίθεση από μια ομάδα εκπαιδευμένων δολοφόνων, αναγκάζεται να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητά του και μαζί με την επιστήθια φίλη του Κέιτι να ταξιδέψει ως το Μακάο για να βρει τη μικρότερη αδελφή του Σιανλίνγκ. Εξίσου ικανή μαχήτρια, αυτή θα συμμαχήσει μαζί τους ενάντια στον πατέρα της, Σου Γουενγού, πανίσχυρο κάτοχο των δέκα μαγικών δαχτυλιδιών.

Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών - εικόνα 1

Όσο η σοφή ανατολίτικη ελαφρότητα φρεσκάρει την υπερηρωική φόρμουλα με παραμυθένια αύρα και η Aκουαφίνα («Crazy Rich Asians», «The Farewell»), ως Κέιτι, κρατάει ψηλά τους κωμικούς τόνους, ο «Chang-Chi…» παρακολουθείται με διασκεδαστική συγκατάβαση. Πόσο, όμως, μπορεί να αντισταθεί στις χολιγουντιανές ευκολίες του είδους; Όχι για πολύ, μιας και η υποχρέωση του Σου Γουενγού να καταστρέψει –έστω και εκ παραδρομής– τον πλανήτη είναι αυστηρότατη και η δοκιμασία των ηθικών αρετών και φυσικών αντοχών των ηρώων μας υποχρεωτική. Καθώς οι δραματικοί τόνοι παίρνουν, λοιπόν, το πάνω χέρι, την υπόθεση αναλαμβάνει ο αυτόματος πιλότος κι ένας καταιγισμός κλωτσοπατινάδας και ψηφιακών εφέ.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 132΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
2
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 132 '
  • Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Δουλεύοντας ως παρκαδόρος στο Σαν Φρανσίσκο, ο Σάιμον αναγκάζεται να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητά του και μαζί με τη μικρότερη αδελφή του Σιανλίνγκ και την επιστήθια φίλη του Κέιτι να αντιμετωπίσει τον πατέρα του. Τον αδίστακτο Σου Γουενγού, πανίσχυρο κάτοχο των δέκα μαγικών δαχτυλιδιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.