Η Ξηρασία

2,5

Πιστή κι αφηγηματικά στρωτή μεταφορά ενός ευπώλητου crime novel της Τζέιν Χάρπερ.

Η Ξηρασία

Πρώτο μυθιστόρημα της Αγγλοαυστραλέζας σταρ του crime novel Τζέιν Χάρπερ («Άγρια φύση», «Χαμένος», «Αυτοί που επέζησαν»), η «Ξηρασία» μεταφέρει το μοτίβο του σκληροτράχηλου ήρωα που καλείται να αντιμετωπίσει το τραυματικό παρελθόν του, επ’ αφορμή ενός εγκλήματος, στη μέση της αυστραλιανής ερήμου. Εκεί και στην κωμόπολη της Κιβάρα ο ομοσπονδιακός αστυνομικός Άρον Φαλκ επιστρέφει μετά από χρόνια για την κηδεία του παιδικού φίλου του. Ο τελευταίος αυτοκτόνησε αφού πρώτα σκότωσε τη γυναίκα και το μικρό παιδί του – ένα τραγικό γεγονός το οποίο θα φέρει στην επιφάνεια πολλά από τα μυστικά αυτού του αποκλεισμένου μικρόκοσμου.

Ο Φαλκ είναι αναπόδραστα παγιδευμένος σε όλα αυτά, τα οποία η Χάρπερ «ξεφλουδίζει» με προβλέψιμη αφηγηματική δεξιοτεχνία – λίγο μελόδραμα, αρκετή σκληρότητα και οι απαραίτητες ανατροπές. Πιστός στο ύφος της, ο συνσεναριογράφος και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Κόνολι εκμεταλλεύεται τη στιβαρή πρωταγωνιστική παρουσία του Έρικ Μπάνα, την αποπνικτική ατμόσφαιρα και την αφιλόξενη ερημιά του τοπίου, υπογράφοντας ένα κινηματογραφικά στέρεο, αλλά απόλυτα εξαρτημένο από τις page turner ιδέες του μυθιστορήματος αστυνομικό θρίλερ.

Αυστραλία, ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ξηρασία

The Dry
2,5
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 117 '
  • Ρόμπερτ Κόνολι

Ένας Αυστραλός ομοσπονδιακός αστυνομικός επιστρέφει μετά από χρόνια στη γενέτειρά του, μια κωμόπολη στη μέση της ερήμου, για την κηδεία του παιδικού φίλου του. Καθώς μυστικά του αποκλεισμένου μικρόκοσμου αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, καλείται και ο ίδιος να αντιμετωπίσει το επώδυνο παρελθόν του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.