Ταξίδι με το Δράκο μου

2

Δίχως την αφηγηματική φλυαρία κι έναν βεβιασμένα γραμμένο κακό, αυτή η ανέμελη και γλυκιά ιστορία ενηλικίωσης θα ενδυνάμωνε την περιπέτεια που βρίσκεται στον πυρήνα της

Ταξίδι με το Δράκο μου

Οι βιαστικοί θα φωνάξουν πως πρόκειται για γερμανική κόπια του «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας» και παρότι δε θα πέσουν τελείως έξω, θα αδικήσουν κάποιες πτυχές του animation, όπως τον τρόπο που αναβιώνει γλυκά τις ιστορίες ενηλικίωσης οι οποίες εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια περιπετειωδών ταξιδιών. Σαν εκείνο που αναζητά ένας νεαρός δράκος, ο οποίος δραπετεύει από τον τόπο του, για να βιώσει φρέσκες εμπειρίες και να αφυπνίσει τις φλογερές δυνάμεις του.

Στο διάβα του συναντά ένα αγόρι που αποφασίζει να το συντροφεύσει και αποδεικνύεται σημαντικός σύμμαχος όταν βρεθούν απέναντι σε έναν άλλο εξαιρετικά μοχθηρό δράκο. Στην καρδιά της ταινίας υπάρχει μια χαριτωμένη ιστορία, η οποία τραβάει το ενδιαφέρον των μεγάλων αλλά κυρίως των μικρών θεατών στους οποίους βασικά απευθύνεται. Παρ’ όλα αυτά, δε λείπει η κουραστική αφηγηματική φλυαρία και ιδιαίτερα ο τεμπέλικος σχεδιασμός των ηρώων. Με μια προσεκτική ματιά σχεδόν όλοι δράκοι είναι ίδιοι! Έπειτα, το βεβιασμένο γράψιμο –ο κακός της υπόθεσης είναι αλόγιστα σατανικός– προδίδει τη βιασύνη με την οποία ετοιμάστηκε αυτό το συμβατικό σε όλα του animation.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Γερμανία. 2020. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξίδι με το Δράκο μου

Dragon Rider
2
  • Animation
  • 2020
  • Διάρκεια: 91 '
  • Τόμερ Έσεντ

Ένας νεαρός δράκος ξεκινά ένα ταξίδι πέρα από τα όρια του τόπου όπου ζει με το κοπάδι του, για να ανακαλύψει τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και τις δυνάμεις που κρύβονται μέσα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.