Ένας Γιος

3

Ένα οξυδερκές σκηνοθετικά ντεμπούτο που μέσα από την κατάρρευση μιας οικογένειας καταφέρνει να μιλήσει τόσο για την ίδια την πολιτική κατάσταση της Τυνησίας.

Ένας Γιος

Το αξιέπαινο ντεμπούτο του Μεχντί Μπαρσάουι ξεκινά με μια «έκρηξη»· στην Τυνησία του 2011, δύο γονείς μαζί με το γιο τους πέφτουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία αφήνει βαριά τραυματισμένο το παιδί, με το ζευγάρι πλέον να κάνει αγώνα δρόμου για να του σώσει τη ζωή. Το σπιράλ των αναταράξεων που ακολουθεί προκαλεί τριγμούς οι οποίοι στρέφουν τους γονείς τον ένα ενάντια στον άλλο.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης υιοθετεί –σκόπιμα στην αρχή– ένα ακίνδυνο αφηγηματικό ύφος, θέλοντας να αποκρύψει τις πραγματικές προθέσεις του. Διότι, μπορεί να μη διαθέτει (προς το παρόν) την κινηματογραφική δεινότητα ενός μετρ των οικογενειακών δραμάτων όπως ο Ασγκάρ Φαραντί, ειδικά όσον αφορά τη γραφή των χαρακτήρων, ωστόσο αποδεικνύεται σκηνοθετικά οξυδερκής. Ακριβώς τη σωστή στιγμή ο Μπαρσάουι πυροδοτεί μια σειρά από σεναριακές αποκαλύψεις - μικρές ανατροπές, οι οποίες συναρπάζουν, καθιστώντας διαπεραστική την αγωνία για τη συνέχεια. Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται στη βαθμιαία κατάρρευση της σχέσης των πρωταγωνιστών, η οποία έρχεται σε πλήρη συγχρονισμό με την πτώση της ίδιας της Τυνησίας, η οποία τότε βίωνε τις πρώτες πράξεις της Επανάστασης των Γιασεμιών.

Σκηνοθεσία: Μεχντί Μπαρσαουί. Πρωταγωνιστούν: Σαμί Μπουαζιλά, Νάιλα Μπεν Αμπντάλα, Γιούσεφ Κεμίρι. Τυνησία, Γαλλία, Λίβανος. 2019. Διάρκεια: 95 ́. Διανομή: CINOBO.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας Γιος

A Fils
3
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 95 '
  • Μεχντί Μπαρσαουί

Στην Τυνησία του 2011, δύο γονείς πέφτουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης η οποία αφήνει βαριά τραυματισμένο το γιο τους. Τότε ξεκινούν έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να σώσουν το παιδί αλλά και τη σχέση τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.