Ο Ροζ Πάνθηρας

3,5

Heist movie και μπουρλέσκ κωμωδία σε κομψό, πρωτότυπο για την εποχή συνδυασμό, με τον καταιγιστικό Πίτερ Σέλερς.

Ο Ροζ Πάνθηρας

Από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ιδιοφυούς κάστινγκ το οποίο μπορεί να αλλάξει δραστικά τη μοίρα μιας ταινίας είναι αυτό του Πίτερ Σέλερς ως γκαφατζή Γάλλου επιθεωρητή. Ο Κλουζό του, ο οποίος ταξιδεύει ως τη Ρώμη για να στήσει παγίδα σ’ έναν διαβόητο κλέφτη έτοιμο να οικειοποιηθεί ένα πανάκριβο διαμάντι, προσθέτει αυτοσχεδιαστική τρέλα και παλαβό, μπουρλέσκ χιούμορ στη σκηνοθετική κομψότητα και τη σεναριακή ευφυΐα του Μπλέικ Έντουαρντς (συνσεναριογράφος ο οσκαρικός Μορίς Ρίτσλιν του «Pillow Talk»).

Μαζί με την αριστουργηματική animated σκηνή των τίτλων και το αθάνατο μουσικό θέμα του Χένρι Μαντσίνι (που υπογράφει και το κλασικό πλέον «Meglio stasera»), ο «Ροζ Πάνθηρας», που δεν είναι παρά το όνομα του διαμαντιού, απογειώθηκε σε έναν απολαυστικό συνδυασμό κοσμοπολίτικης heist movie και ξεκαρδιστικής κωμωδίας λεκτικών και οπτικών γκαγκς. Ανέδειξε το αστείρευτο κωμικό ταλέντο του Πίτερ Σέλερς, ο οποίος έκλεψε την παράσταση από τον πρωταγωνιστή Ντέιβιντ Νίβεν, γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και γέννησε ένα χρυσοφόρο franchise με άλλες 11 ταινίες, βιβλία, κόμικς και τηλεοπτικές σειρές.

ΗΠΑ. 1963. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: SUMMER CLASSICS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ροζ Πάνθηρας

The Pink Panther
3,5
  • Κωμωδία
  • 1963
  • Διάρκεια: 115 '
  • Μπλέικ 'Έντουαρντς

Ο γκαφατζής Γάλλος επιθεωρητής Κλουζό ταξιδεύει ως τη Ρώμη για να στήσει παγίδα σ’ έναν διαβόητο κλέφτη ο οποίος ετοιμάζει μια παράτολμη ληστεία: την αρπαγή του πανάκριβου διαμαντιού Ροζ Πάνθηρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.