Κρουέλα

2

Μια από τις διασημότερες κακές των καρτούν παίρνει σάρκα και οστά σε μια φαντεζί κωμωδία… εγκλημάτων, από την οποία έχει αφαιρεθεί όλο το evil fun.

Κρουέλα

Στη σειρά των animation της Disney τα οποία μετατρέπονται σε live action ριμέικ, τα «101 Σκυλιά της Δαλματίας» (είχαν «ζωντανέψει» ανεπιτυχώς το 1996) παραχωρούν τη θέση τους στην κακιά του θρυλικού καρτούν και μία από τις διασημότερες… σκύλες του κινουμένου σχεδίου. Την Κρουέλα ντε Βιλ, της οποίας παρακολουθούμε εδώ τη θεαματική μετατροπή από καλόκαρδη ορφανή Εστέλα σε σατανική σχεδιάστρια μόδας. Υπεύθυνη για την εν λόγω εκδικητική μεταμόρφωση είναι μια σνομπ, αδίστακτη και κορυφαία fashion designer, η οποία προσλαμβάνει την ταλαντούχα μικρή, προτού, άθελά της, της αποκαλύψει ένα σοκαριστικό οικογενειακό μυστικό.

Σαρδόνια χαριτωμένη, η αντιπαράθεση των δύο Έμα (Στόουν και Τόμσον) τονώνει μια φαντεζί κωμωδία εγκλημάτων από την οποία όμως έχει αφαιρεθεί όλο το evil fun. Η στόχευση στο οικογενειακό κοινό δεν αντέχει μια bad to the bone ηρωίδα (ανάλογη ήταν, άλλωστε, και η μοίρα της Μαλέφισεντ), ενώ δεν βοηθούν καθόλου ο «άκυρος» καταιγισμός από ποπ επιτυχίες εποχής και η ενοχλητικά αεικίνητη «υπερσκηνοθεσία» του Κρεγκ Γκιλέσπι («Εγώ, η Τόνια»).

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Γκιλέσπι. Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν, Έμα Τόμσον, Τζόελ Φράι, Πολ Γουόλτερ Χάουζερ. ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 137΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Κρουέλα

Cruella
2
  • Κωμωδία
  • 2021
  • Διάρκεια: 134 '
  • Κρεγκ Γκιλέσπι

Μια σειρά από ατυχείς και ευχάριστες συμπτώσεις μετατρέπουν την καλόκαρδη ορφανή Εστέλα στη σατανική σχεδιάστρια μόδας Κρουέλα ντε Βιλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.