Η άνοδος και η πτώση μιας ισχυρής οικογένειας στο τρέιλερ του «Λούγκερ»

Ο Τάσος Νούσιας πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Κώστα Χαραλάμπους που ανατρέχει στην πρόσφατη ελληνική ιστορία και τα παρελκόμενα μιας οικογένειας με το δικό της μύθο.

Η άνοδος και η πτώση μιας ισχυρής οικογένειας στο τρέιλερ του «Λούγκερ»

Ο σκηνοθέτης Κώστας Χαραλάμπους («Δεμένη Κόκκινη Κλωστή», «Αγάπη στα 16») επιστρέφει με το δράμα «Λούγκερ» («Luger») και πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τον Τάσο Νούσια, το βραβευμένο με το βραβείο Χορν το 2020 Γιώργη Τσουρή, τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Ερρίκο Λίτση.

Η άνοδος και η πτώση μιας ισχυρής οικογένειας στο τρέιλερ του «Λούγκερ» - εικόνα 1

Τα γεγονότα της ταινίας εκτυλίσσονται μετά την Κατοχή μέχρι και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία. Στα κομβικά για την ελληνική ιστορία αυτά χρόνια, αποτυπώνεται η περιπετειώδης πορεία μιας ισχυρής οικογένειας. Πρόκειται για την οικογένεια Αγγελιδάκη, η οποία αποτελεί μια μικρογραφία της Ελλάδας που πάσχιζε να ανέβει και να ορθοποδήσει. Κύριο αντικείμενό της ήταν η ενασχόληση με το εμπόριο πετρελαίου, κάτι που οδήγησε στην απόκτηση σημαντικού πλούτου. Υπό το βάρος του πλούτου, στην ταινία σκιαγραφείται σε βάθος 25 χρόνων η διάβρωση των οικογενειακών σχέσεων, το πώς εκμαυλίζονται τα αισθήματα, αλλά και η αποξένωση των συγγενών μεταξύ τους. Τα μέλη της οικογένειας θα ξεκινήσουν μαζί, από ένα σπίτι, να κοιμούνται δίπλα-δίπλα κατάχαμα, και θα καταλήξουν σε τεράστιες επαύλεις, κενές ωστόσο αισθημάτων και ουσιαστικής επαφής.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021 από την Odeon.

Δείτε το τρέιλερ του «Λούγκερ»:

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου, Κυριακή Γάσπαρη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ισίδωρος Σταμούλης, Χρήστος Ευθυμίου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Σοφία Μανωλάκου, Νίκη Λάμη, Μαρία Οικονόμου, Γιώργος Ζώης, Κυριακή Στούρου, Γιώργος Γαρνάβος.
Έκτακτη συμμετοχή: Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου, Σπύρος Μπιμπίλας, Οδυσσέας Σταμούλης, Χάρης Σώζος, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Μίνα Χειμώνα, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νότα Παρούση.
Καθώς και οι μικροί πρωταγωνιστές από την Κρήτη: Κωνσταντίνος και Στέλιος Συντιχάκης, Δάφνη Βάρδα, Βάϊος Κορομπύλιας, Μανώλης Βάρδας, Άννυ Κολομίσα, Κέλλυ Καραμανωλάκη.
Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά - Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Παραγωγή: Odeon, Κώστας Χαραλάμπους, ΕΡΤ ΑΕ, Κώστας Μαμιδάκης με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.