Έναρξη στο 74ο Φεστιβάλ Κανών με το «Annette» του Λεός Καράξ (trailer)

Ο αιρετικός σκηνοθέτης «ανοίγει» τη φετινή Κρουαζέτ με το ιδιοσυγκρασιακό μιούζικαλ όπου πρωταγωνιστούν οι Μαριόν Κοτιγιάρ και Άνταμ Ντράιβερ.

Έναρξη στο 74ο Φεστιβάλ Κανών με το «Annette» του Λεός Καράξ (trailer)

Εννέα χρόνια μετά το αριστουργηματικό «Holy Motors», το οποίο δίχασε όσο και ενθουσίασε το κοινό, το enfant terrible του γαλλικού σινεμά επιστρέφει δυναμικά στην Κρουαζέτ, μιας και το ιδιοσυγκρασιακό μιούζικαλ «Annette» του Λεός Καράξ είναι η ταινία έναρξης του 74ου Φεστιβάλ των Κανών.

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη έχει λαμπερούς πρωταγωνιστές τους Μαριόν Κοτιγιάρ και Άνταμ Ντράιβερ, οι οποίοι υποδύονται μια διεθνούς φήμης τραγουδίστρια και έναν stand-up κωμικό, αντίστοιχα. Η υπόθεση τοποθετείται στο Λος Άντζελες, όπου οι δυο τους ζουν τον έρωτά τους κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία τους παρουσιάζουν ως το τέλειο ζευγάρι. Ωστόσο όλα θα αλλάξουν όταν αποκτήσουν μια κόρη, την Ανέτ, ένα παιδί που επιφέρει ένα απροσδόκητο και παράξενο αντίκτυπο στις ζωές τους. Το πρωτότυπο soundtrack της ταινίας υπογράφουν οι θρυλικοί Sparks.

Ο πρόεδρος του φεστιβάλ Πιέρ Λεσκίρ, δήλωσε πως «κάθε ταινία του Λεός Καράξ είναι ένα γεγονός. Και το συγκεκριμένο ικανοποιεί τις υποσχέσεις του! Το "Annette" είναι το δώρο που οι λάτρεις του σινεμά, της μουσικής και του πολιτισμού ήλπιζαν και για το οποίο ανυπομονούσαμε τόσο την περασμένη χρονιά». Αντίστοιχα ενθουσιώδης ήταν και ο γενικός διευθυντής Τιερί Φρεμό: «Δε θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε μια ομορφότερη επανένωση με τον κινηματογράφο και την ασημένια οθόνη από αυτήν στο Παλαί, όπου οι ταινίες έρχονται για να επιδείξουν το μεγαλείο τους. Το σινεμά του Καράξ αποτελεί έκφραση ισχυρών χειρονομιών, εκείνων των μυστηριωδών αλχημειών που καθιστούν το σινεμά αιώνιο και μοντέρνο ταυτόχρονα».

Οι ιθύνοντες των Κανών φιλοδοξούν πως φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 6-17/7, ένα χρόνο μετά την ιστορική ακύρωση της διοργάνωσης λόγω της πανδημίας.

Δείτε το τρέιλερ του «Annette»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.