Το Μυστικό Mας

2

Ψυχολογικό θρίλερ που αντιγράφει το «Ο Θάνατος και η Κόρη» χωρίς να διαθέτει το πολανσκικό σκηνοθετικό άγγιγμα.

Το Μυστικό Mας

Πολυβραβευμένο θεατρικό του Αργεντινοχιλιανού Άριελ Ντόρφμαν, το οποίο μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Ρομάν Πολάνσκι το 1994, «Ο Θάνατος και η Κόρη» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου, στο οποίο μια πρώην πολιτική κρατούμενη μιας ανώνυμης λατινοαμερικανικής χώρας αναγνωρίζει στη φωνή ενός γιατρού το σαδιστή βασανιστή της (του οποίου το πρόσωπο δεν είδε ποτέ). Αποφασίζει να τον πάρει όμηρο και να τον αναγκάσει να ομολογήσει, ιδέα η οποία επαναλαμβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένη στο φιλμ του Ισραηλινού Γιουβάλ Άντλερ («Bethlehem», «The Operative»). Ρουμάνα που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δημιουργήσει οικογένεια στις ΗΠΑ, η Μάγια έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα «φάντασμα» από το κρυφό, τραυματικό παρελθόν της. τον Γερμανό στρατιώτη ο οποίος σκότωσε την αδελφή της και ζει στην πόλη τους με καινούργια ταυτότητα.

Η Νούμι Ραπάσε αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ερμηνευτικά φιλότιμη και το σκληρό φινάλε δεν φοβάται τα πικρά συμπεράσματα. Η κλειστοφοβική ένταση, όμως, χτίζεται προβλέψιμα, οι αμφιβολίες παραμένουν επιδερμικές και η «κουμπωμένη» κινηματογραφική αίσθηση δεν μπορεί να σε παρασύρει.

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό Μας

The Secrets We Keep
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 99 '
  • Γιούβαλ Άντλερ

Ρουμάνα που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δημιουργήσει οικογένεια στις ΗΠΑ, η Μάγια έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα «φάντασμα» από το κρυφό, τραυματικό παρελθόν της. Έναν Γερμανό στρατιώτη ο οποίος ζει στην πόλη τους με καινούργια ταυτότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.