Έκρηξη Θυμού

1

Θυμωμένο από το πρώτο του πλάνο θρίλερ, το οποίο συντηρεί την ένταση με μια σειρά αναληθοφανών υπερβολών που δεν αργούν να το εκτροχιάσουν στην αυτοπαρωδία.

Έκρηξη Θυμού

Πολλοί έχουν σοβαρά προβλήματα με τη δουλειά και το γάμο τους, αλλά αυτός ο Άντρας (όπως αναφέρεται στους τίτλους ο χαρακτήρας του Ράσελ Κρόου) τα παίρνει λίγο βαρύτερα από τους υπόλοιπους. Θλιμμένος βαριά, στην πρώτη κιόλας σκηνή της καινούργιας ταινίας του Γερμανού Ντέρικ Μπόρτε, που από την κωμωδία «Μια Οικογένεια… Ψώνιο» (2009) με τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι ξέπεσε στην τριτοκλασάτη περιπέτεια «American Dreamer» (2018), μπουκάρει βίαια σ’ ένα σπίτι, σκοτώνει με σφυρί τους ενοίκους του και του βάζει φωτιά. Με τα νεύρα τσατάλια, καθώς αργότερα θα εξομολογηθεί πως «κάθε θυσία που έκανα στην αόρατη ζωή μου απορρίφθηκε», περιφέρεται άσκοπα πίσω από το τιμόνι του τζιπ του, μέχρι που συναντά στα φανάρια ενός μποτιλιαρίσματος τη Ρέιτσελ. Χωρισμένη μητέρα ενός αγοριού, με τα δικά της επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα, η οποία του τα χώνει γιατί άργησε να ξεκινήσει όταν άναψε πράσινο.

Ακολουθεί ένα ασταμάτητο κυνηγητό με σπασμένα τα φρένα, καθώς αυτή η καθημερινή αστική παρεξήγηση γίνεται η σπίθα που βάζει φωτιά στην οργή των κοινωνικά αδικημένων και ψυχολογικά ασταθών αυτής της γης. Ο σιωπηλός θυμός τους, ο οποίος μπορεί να εκραγεί με το παραμικρό ανά πάσα στιγμή και προς πάσα κατεύθυνση, μπαίνει στο στόχαστρο ενός οργισμένου από το πρώτο του πλάνο θρίλερ, το οποίο συντηρεί την ένταση με μια σειρά αναληθοφανών υπερβολών (γραμμένων από τον Καρλ Έλσγουορθ των «Νυχτερινή Πτήση», «Υποψίες» και «Το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά») που δεν αργούν να το εκτροχιάσουν στην αυτοπαρωδία. Σ’ αυτό βοηθάει σημαντικά και η… άναρθρη ερμηνεία του Ράσελ Κρόου, ο οποίος υποδύεται πλέον κάθε ρόλο του με τον αυτόματο πιλότο.

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Έκρηξη Θυμού

Unhinged
1
  • Θρίλερ
  • 2020
  • Διάρκεια: 90 '
  • Ντέρικ Μπόρτε

Η Ρέιτσελ είναι χωρισμένη μητέρα ενός αγοριού, η οποία μια μέρα που έχει αργήσει για τη δουλειά της τσακώνεται στα φανάρια με έναν άλλο οδηγό αυτοκινήτου. Εκείνος, όμως, είναι ένας ψυχοπαθής δολοφόνος, ο οποίος αρχίζει να την καταδιώκει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.