Πόλεμος στο Σπίτι

1,5

Άνευρη κωμωδία-αρπαχτή για τον 77χρονο Ντε Νίρο, η οποία προσπαθεί να «φουσκώσει» μια αστεία ιδέα με αμήχανες καρτουνίστικες κόντρες και ξέπνοα, ετοιματζίδικα γκαγκς.

Πόλεμος στο Σπίτι

Απειλητικός, γκρινιάρης, χαβαλές και ό,τι άλλο είδος κινηματογραφικού παππού θες, ο 77χρονος Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι πρόθυμος να πει το «ναι» σε κάθε ανάλογο κωμικό ρόλο («Γονείς της Συμφοράς», «Άτακτος Παππούς»), έτοιμος τώρα να τα βάλει με τον εγγονό του. Τον αναστατωμένο Πίτερ, ο οποίος βλέπει τον πατέρα της μητέρας του να εγκαθίσταται στο αγαπημένο του δωμάτιο κι εκείνος να μετακομίζει στη σοφίτα. Αποφασίζει λοιπόν να του κηρύξει πόλεμο για να το πάρει πίσω, πυροδοτώντας μια σειρά από οικιακές αψιμαχίες οι οποίες σύντομα θα κλιμακωθούν επικίνδυνα.

Η μόνη ιδέα που έχει επιστρατευτεί για να φουσκώσει τη βασική σεναριακή σύλληψη είναι μια καρτουνίστικη υπερβολή στην όλη ενδοοικογενειακή αντιπαράθεση (ο σκηνοθέτης Τιμ Χιλ έχει υπογράψει τα «Muppets from Space» και «Ο Άλβιν και η Παρέα του», ενώ έχει έτοιμο τον καινούργιο «Μπομπ Σφουγγαράκη»), η οποία όμως δεν διαθέτει την παραμικρή πρωτοτυπία ούτε την απαιτούμενη τρέλα. Μένει λοιπόν ο βαριεστημένος Ντε Νίρο, που για να περνάει η ώρα κάθεται να μετράει τα ξέπνοα, ετοιματζίδικα και άσφαιρα γκαγκς που πέφτουν γύρω του σαν χαλάζι.

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Πόλεμος στο Σπίτι

The War with Grandpa
1,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 94 '
  • Τιμ Χιλ

Αναστατωμένος μιας και το αγαπημένο του δωμάτιο «ανήκει» πλέον στον παππού του, ο οποίος έχει έρθει να μείνει στο σπίτι της κόρης του, ο μικρός Πίτερ αποφασίζει να του κηρύξει πόλεμο σε μια προσπάθεια να το πάρει πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.