Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο

1,5

Τυπική ταινία καταστροφής που δοκιμάζει να δώσει δραματική ανάσα στους χαρακτήρες, χωρίς να έχει ιδέα πώς ακριβώς μπορεί να το πετύχει.

Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο

Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του «Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» συνεργάζονται ξανά σε κάτι πιο πρωτότυπο αυτήν τη φορά, αν και δεν υπάρχει τίποτα στο «Greenland» που δεν το έχετε ξαναδεί. Τυπική ταινία καταστροφής που δοκιμάζει να δώσει δραματική ανάσα στους χαρακτήρες, χωρίς να έχει ιδέα πώς ακριβώς μπορεί να το πετύχει, περιγράφει την απειλητική πορεία ενός κομήτη προς τη Γη, τα πρώτα θραύσματα του οποίου αρχίζουν να τη χτυπούν με καταστροφικά αποτελέσματα. Ώρες πριν κάποια απ’ αυτά ισοπεδώσουν τις ΗΠΑ, η τριμελής οικογένεια του μηχανικού Τζον Γκάριτι ειδοποιείται να καταφύγει σε ειδικά διαμορφωμένο καταφύγιο. Η πορεία της μέχρι εκεί, όμως, μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς ο πανικός έχει εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Έτσι, ο Τζέραρντ Μπάτλερ αρχίζει να μουγκρίζει, να αγωνιά, να τρέχει και να δέρνει, όπως κάνει από ταινία σε ταινία (ένα κλικ πιο συγκρατημένος εδώ), σε μια χολιγουντιανή οδύσσεια επιβίωσης που αναδεικνύει εναλλάξ την καλή και την κακή πλευρά της ανθρώπινης ψυχολογίας και συμπεριφοράς, προτού όλα συγκρουστούν μετωπικά με ένα σεναριακά τεμπέλικο και βασανιστικά άνευρο φινάλε.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 119΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο

Greenland
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2020
  • Διάρκεια: 119 '
  • Ρικ Ρόμαν Γουό

Όταν ένας κομήτης πλησιάζει απειλητικά τη Γη, η τριμελής οικογένεια του μηχανικού Τζον Γκάριτι ειδοποιείται να καταφύγει σε ειδικά διαμορφωμένο καταφύγιο. Η πορεία της μέχρι εκεί, όμως, μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς ο πανικός έχει εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα σ’ όλη τη χώρα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.