6.5 Εκτός Ελέγχου

2,5

Αστυνομικό δράμα… αμερικανικής κοπής, το οποίο αποκαλύπτει μια εντελώς άγνωστη ιρανική πραγματικότητα. Σφιχτοδεμένο, προσπαθεί να αναλύσει χαρακτήρες και κοινωνικές συνθήκες, χωρίς όμως να αποφεύγει εντελώς τη διδακτική ρητορεία.

6.5 Εκτός Ελέγχου

Μετά το δραματικό «Life And a Day» του 2016, ο 31χρονος Σαΐντ Ρουσταγί ξαναβρίσκει τους δύο πρωταγωνιστές του, Παϊμάν Μααντί («Ένας Χωρισμός») και Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ («Περίπτωση Συνείδησης»), σε ένα αστυνομικό δράμα… αμερικανικής κοπής, που μας αποκαλύπτει μια εντελώς άγνωστη ιρανική πραγματικότητα· αυτή των χρηστών ναρκωτικών, οι οποίοι ανέρχονται σε «μόνο 6,5» (όπως είναι ο ειρωνικός τίτλος της ταινίας στα αγγλικά) εκατομμύρια.

Η κοινωνική καταγγελία του Ρουσταγί πατάει στο στόρι των επίμονων προσπαθειών της αστυνομίας της Τεχεράνης να στριμώξει ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, εκείνος όμως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους ξεφύγει και να προστατεύσει την οικογένειά του. Σφιχτοδεμένο αφηγηματικά, το φιλμ καταφέρνει να αναλύσει χαρακτήρες και κοινωνικές συνθήκες, χωρίς όμως να αποφεύγει εντελώς τη διδακτική ρητορεία. Συμμετοχή στους βενετσιάνικους «Ορίζοντες» και πλήθος άλλων διεθνών φεστιβάλ.

Ιράν. 2019. Διάρκεια: 131΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

6.5 Εκτός Ελέγχου

Metri Shesh Va Nim / Just 6.5
2,5
  • Αστυνομική
  • 2019
  • Διάρκεια: 131 '
  • Σαίντ Ρουστάγι

Μετά από προσπάθειες χρόνων η αστυνομία της Τεχεράνης καταφέρνει να στριμώξει ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, εκείνος όμως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους ξεφύγει και να προστατεύσει την οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.