Όχι Άλλο Καλοκαίρι

1,5

Λίγα τα πετυχημένα αστεία, πολλοί οι χαρακτήρες-καρικατούρες και αδέξια η προσπάθεια για συγκινητικό φινάλε.

Όχι Άλλο Καλοκαίρι

Αλντο, Τζιοβάνι και Τζιάκομο δεν είναι μόνο τα ονόματα των τριών Ιταλών ηρώων της ταινίας αλλά και των ίδιων των πρωταγωνιστών της, οι οποίοι από το 1985 και το θέατρο έχουν καταξιωθεί ως διάσημο κωμικό τρίο που ερμηνεύει πάντα τους ίδιους (σχεδόν) τύπους χαρακτήρων με τα ίδια ονόματα. Το 1997 πέρασαν στην τηλεόραση και πέντε χρόνια αργότερα στο σινεμά με αντίστοιχη επιτυχία, έχοντας πρωταγωνιστήσει ως τώρα σε 13(!) ταινίες. Στην τελευταία συναντούν ξανά τον Μάσιμο Βενιέρ, σκηνοθέτη και σεναριογράφο με τον οποίο ξεκίνησαν τις περιπέτειές τους στη μεγάλη οθόνη, και ηγούνται τριών οικογενειών που διαπιστώνουν πως έχουν νοικιάσει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές το ίδιο εξοχικό σπίτι. Αναγκάζονται να συγκατοικήσουν και τα ευτράπελα ξεκινούν, σε μια κωμωδία παρεξηγήσεων όπου οι ταξικές και ψυχολογικές αντιθέσεις –υποτίθεται πως– βγάζουν γέλιο και προσφέρουν κοινωνικό σχολιασμό. Λίγα όμως τα πετυχημένα αστεία, πολλοί οι χαρακτήρες-καρικατούρες, πανεύκολες οι συμπτώσεις και αδέξια η προσπάθεια για συγκινητικό φινάλε.

Ιταλία. 2020. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Όχι Άλλο Καλοκαίρι

Odio l’ Estate
1,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 110 '
  • Μάσιμο Βενιέρ

Τρεις οικογένειες διαπιστώνουν πως έχουν νοικιάσει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές το ίδιο εξοχικό σπίτι. Αναγκάζονται να συγκατοικήσουν και τα ευτράπελα ξεκινούν...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.