Ο Πλανήτης του Γουίλι

2

Καλοσχεδιασμένη και προβλέψιμη διαστημική περιπέτεια «εξωγήινης περιπλάνησης» με αποκλειστική φιλοδοξία να ικανοποιήσει το ανήλικο κοινό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Ο Πλανήτης του Γουίλι

Δεύτερη παραγωγή του γαλλικού στούντιο TAT Productions μετά τη «Ζουγκλοπαρέα», ο «Πλανήτης του Γουίλι» πιστοποιεί το υψηλό σχεδιαστικό κι αφηγηματικό επίπεδο της ψηφιακής εποχής του animation. Πιστοποιεί επίσης τη διαφορά κινηματογραφικής κλάσης ανάμεσα στις παραγωγές της Pixar και σε εκείνες που βαδίζουν την πεπατημένη, όπως η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Ερίκ Τοστί, τηλεοπτικού animator και συνσεναριογράφου της «Ζουγκλοπαρέας».

Γιατί το πρωτοπόρο χολιγουντιανό στούντιο δεν θα φοβόταν τις σκοτεινές πινελιές, θα ρίσκαρε χιουμοριστικά, θα έκλεινε το μάτι στους ενήλικους θεατές και θα εξαντλούσε κάθε φανερή και «υπόγεια» ιδέα αυτής της απλής ιστορίας: μετά την καταστροφή του διαστημοπλοίου τους, ο Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και καταλήγει σε έναν ανεξερεύνητο πλανήτη. Μαζί με ένα ρομπότ που του τελειώνουν οι μπαταρίες, πρέπει αφενός να επιβιώσει σε ένα άγνωστο περιβάλλον και αφετέρου να στείλει μήνυμα στην αποστολή διάσωσής του. Αντίθετα, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια καλοσχεδιασμένη και προβλέψιμη διαστημική περιπέτεια «εξωγήινης περιπλάνησης», με αποκλειστική φιλοδοξία να ικανοποιήσει το ανήλικο κοινό. Αποστολή εξετελέσθη.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 89΄.Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πλανήτης του Γουίλι

Terra Willy: Planète Inconnue
2
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 89 '
  • Ερίκ Τοστί

Μετά την καταστροφή του διαστημοπλοίου τους, ο Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και καταλήγει σε έναν ανεξερεύνητο πλανήτη. Μαζί με ένα ρομπότ που του τελειώνουν οι μπαταρίες, πρέπει, αφενός, να επιβιώσει σε ένα άγνωστο περιβάλλον και, αφετέρου, να στείλει μήνυμα στην αποστολή διάσωσής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.