Το Κλαμπ των Χωρισμένων

2

Όταν όμως ο ένας από τους δύο ερωτεύεται ξανά, τα πράγματα περιπλέκονται, σε μια κατά στιγμές ξεκαρδιστική, αλλά στο σύνολό της φαρσική κωμωδία θερινής κατανάλωσης.

Το Κλαμπ των Χωρισμένων

Εφτά διαφορετικοί σεναριογράφοι χρειάστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καινούργια ταινία του ηθοποιού («Ραντεβού με τους Μαλάουα») και σκηνοθέτη («Είναι Τρελοί Αυτοί οι Γάλλοι») Μισέλ Γιουν, μια τυπική κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων με θερινή διάθεση. Μία από τα ίδια γαλλικά, δηλαδή, αν και τελικά αυτό που καταφέρνει η πολυπληθής συγγραφική ομάδα είναι να πλουτίσει με μερικές πραγματικά ξεκαρδιστικές σκηνές άλλη μία συμβατικά χιουμοριστική προσέγγιση της ιδέας «ο βασικός υπαίτιος για το διαζύγιο είναι ο γάμος» – ο γάμος που στις (σχεδόν πάντα συντηρητικότατες) ρομαντικές κομεντί όλοι κατηγορούν και κρυφά όλοι ονειρεύονται.

Δύο πρόσφατα διαζευγμένοι φίλοι συγκατοικούν σε μια πολυτελή βίλα και ιδρύουν το «Κλαμπ των χωρισμένων», γιορτάζοντας με ξέφρενα πάρτι την ελευθερία τους. Αλλά όταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται ξανά, τα πράγματα περιπλέκονται, οι συμπτώσεις χτυπούν κόκκινο και οι (ενίοτε πραγματικά αστείες) καρτουνίστικες υπερβολές διαδέχονται η μία την άλλη, σε μια καλοπαιγμένη φάρσα που δεν αποφεύγει τον πειρασμό του εύκολου αστείου.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κλαμπ των Χωρισμένων

Divorce Club
2
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 108 '
  • Μισέλ Γιουν

Δύο πρόσφατα διαζευγμένοι φίλοι συγκατοικούν σε μια πολυτελή βίλα και ιδρύουν το «Κλαμπ των χωρισμένων», γιορτάζοντας με ξέφρενα πάρτι την ελευθερία τους. Όταν όμως ο ένας από τους δυο ερωτεύεται ξανά, τα πράγματα περιπλέκονται…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.