Μέχρι ο Γάμος να Μας Μεθύσει

1,5

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι σοφιστικέ αστείες ιδέες χάνονται μέσα στις φαρσικές υπερβολές και τα μελό κλισέ μιας δήθεν μοντέρνας λαϊκής κωμωδίας.

Μέχρι ο Γάμος να Μας Μεθύσει

Ρομαντική κομεντί παρεξηγήσεων με παλιομοδίτικο χιούμορ που προσπαθεί να πλασαριστεί ως τολμηρή και μοντέρνα, υιοθετώντας δηλαδή την αστεία χολιγουντιανή συνταγή του 21ου αιώνα και διασκευάζοντας, παράλληλα, στα ισπανικά τη γαλλική «Jour J» (2017) της Ριμ Κερισί. Τι να το κάνεις; Τα προβλήματα –ανθρώπινα και κινηματογραφικά– παραμένουν τα ίδια: επιτυχημένη διοργανώτρια γάμων που προτιμάει μια ζωή χωρίς δεσμεύσεις, η Μαρίνα περνά μια ερωτική νύχτα με τον Κάρλος. Όταν, όμως, η αρραβωνιαστικιά του τελευταίου βρίσκει πάνω του την κάρτα της Μαρίνας, εκείνος αναγκάζεται να προσποιηθεί πως της ετοίμαζε έκπληξη και της προτείνει γάμο. Για τις λεπτομέρειές του απευθύνονται φυσικά στη Μαρίνα, η οποία αποδεικνύεται… παιδική φίλη της μέλλουσας νύφης.

Οι σεναριακές ευκολίες που σερβίρουν έτοιμα μπερδέματα και prêt-a-porter λύσεις συνεχίζονται μέχρι γαμήλιας πτώσης, με τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού σοφιστικέ χιουμοριστικές ιδέες να χάνονται μέσα στις φαρσικές υπερβολές και τα μελό κλισέ μιας χοντροκομμένης κωμωδίας, η οποία φαντάζεται πως είναι σύγχρονη, λαϊκή και πικάντικη.

Ισπανία. 2020. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέχρι ο Γάμος να μας Μεθύσει

Hasta Que la Boda nos Separe / The Wedding Unplanner
1,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 110 '
  • Ντάνι ντε λα Όρντεν

Η Μαρίνα, επιτυχημένη διοργανώτρια γάμων που προτιμάει μια ζωή χωρίς δεσμεύσεις, περνά μια ερωτική νύχτα με τον Κάρλος. Όταν, όμως, η αρραβωνιαστικιά του τελευταίου βρίσκει επάνω του την κάρτα της, εκείνος αναγκάζεται να της προτείνει γάμο. Για τις λεπτομέρειές του απευθύνονται φυσικά στην Μαρίνα, η οποία αποδεικνύεται… παιδική φίλη της μέλλουσας νύφης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.