Μόνοι στο Παρίσι

2

Ένα εύθυμο, σπιρτόζικο ερωτικό σασπένς που σταδιακά –κι αδικαιολόγητα– αποκτά όλο και εντονότερους δραματικούς τόνους, μεγεθύνοντας εκβιαστικά μια «εμπροσθογεμή» ιστορία με προβλέψιμη κατάληξη.

Μόνοι στο Παρίσι

Ανθρώπινες σχέσεις στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Ο άνισος Σεντρίκ Κλαπίς («Όταν Λείπει ο Γάτος», «Euroflirt», «Επιστροφή στην Βουργουνδία») επιχειρεί να τις σχολιάσει ξεκινώντας από μια ιδέα που θυμίζει τις αργεντίνικες «Μεσοτοιχίες» (2011): O Ρεμί, ένας νεαρός ο οποίος δουλεύει ως ανειδίκευτος εργάτης σε μια αποθήκη και υποφέρει από αϋπνίες, ζει μόνος του σε ένα παρισινό διαμέρισμα. Ένας τοίχος τον χωρίζει μόνον από τη διπλανή πολυκατοικία και τη Μελανί, μια συνομήλική του επιστημονική ερευνήτρια που νιώθει διαρκώς υπνηλία. Τι πρέπει να μεσολαβήσει άραγε για να συναντηθούν δύο άνθρωποι με τόσο δύσκολη καθημερινότητα αλλά πλασμένοι ο ένας για τον άλλον;

Ο Κλαπίς παιδεύει τους συμπαθείς ήρωές του με ένα εύθυμο, σπιρτόζικο ερωτικό σασπένς, δένοντας «αόρατα» δυο μοναχικές, καταθλιπτικές διαθέσεις που συγκατοικούν χωρίς να το ξέρουν. Οι σχέσεις τους με τη δουλειά, τον ύπνο και τον… ψυχαναλυτή, στον οποίο καταφεύγουν και οι δυο για βοήθεια, αντιπαρατίθενται διασκεδαστικά, συνοδεύοντας διακριτικά σχόλια πάνω σε θέματα που ποικίλλουν από το Tinder έως τη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα. Στο φόντο, η γαλλική πρωτεύουσα, διακριτική συμπρωταγωνίστρια, τους φέρνει τόσο κοντά και τους κρατά τόσο μακριά ταυτόχρονα.

Μόνοι στο Παρίσι - εικόνα 1

Μέχρι που οι νόστιμες συμπτώσεις στερεύουν και το σενάριο αυτής της πολλά υποσχόμενης rom com σταδιακά –κι αδικαιολόγητα– αποκτά όλο και εντονότερους δραματικούς τόνους. Η Μελανί πρέπει να κάνει μια κρίσιμη επαγγελματική παρουσίαση, αλλά μεθά το προηγούμενο βράδυ, ο Ρεμί αποκαλύπτει κλαίγοντας το οικογενειακό τραύμα του, οι ψυχαναλυτές φιλοσοφούν πάνω στη χρησιμότητα του επαγγέλματός τους και τα κλισέ αναλαμβάνουν να τακτοποιήσουν το σοβαροφανές χάος, μεγεθύνοντας εκβιαστικά μια «εμπροσθογεμή» ιστορία με προβλέψιμη κατάληξη.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Μόνοι στο Παρίσι

Deux Moi
2
  • Κομεντί
  • 2019
  • Διάρκεια: 110 '
  • Σεντρίκ Κλαπίς

Ο Ρεμί, ένας νεαρός που δουλεύει σε μια αποθήκη ως ανειδίκευτος εργάτης και πάσχει από αϋπνίες, ζει μόνος του σε ένα παρισινό διαμέρισμα. Πίσω από τη μεσοτοιχία μένει επίσης μόνη της η επιστημονική ερευνήτρια Μελανί, η οποία νιώθει διαρκώς υπνηλία. Τι πρέπει να μεσολαβήσει για να συναντηθούν δύο άνθρωποι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.