Μη με Λες Κύριο

3

Η ιστορία της Σταχτοπούτας μεταγράφεται με κινηματογραφική λογική και ευαισθησία στη σύγχρονη Βομβάη. Χαμηλοί τόνοι, τρυφερές λεπτομέρειες και ένα εύστοχο, συγκινητικό σχόλιο για τη θέση της γυναίκας στην ινδική (κι όχι μόνο) πραγματικότητα.

Μη με Λες Κύριο

Υστερα από ένα εύστοχα χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ («What’s Love Got to Do With It?») πάνω στους προκαθορισμένους γάμους στην Ινδία, η Ροΐνα Γκέρα θίγει και πάλι ζητήματα που άπτονται των καστών, των φύλων και των τάξεων στην πατρίδα της, αυτήν τη φορά μέσα από μια μυθοπλαστική ιστορία: Η Ράτνα, νεαρή χήρα από την επαρχία, εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Ασουίν, γόνου πλούσιας οικογένειας του οποίου ο γάμος ακυρώνεται την τελευταία στιγμή. Με το πέρασμα του χρόνου οι δυο τους θα έρθουν κοντά, αλλά οι αγεφύρωτες ταξικές διαφορές τους τους εμποδίζουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Η ιστορία της Σταχτοπούτας, διανθισμένη με μερικές εύστοχες ανατροπές, μεταγράφεται με κινηματογραφική λογική και ευαισθησία στη σύγχρονη Βομβάη. Χαμηλοί τόνοι, τρυφερές λεπτομέρειες (οι πολλαπλές σχέσεις εξουσίας, η αντιστικτική σχέση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων) και ένα εύστοχο, συγκινητικό σχόλιο για τη θέση της γυναίκας στην ινδική (κι όχι μόνο) πραγματικότητα. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής των Κανών και πλήθος φεστιβαλικών βραβείων κοινού.

Ινδία, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Μη με Λες Κύριο

Sir
3
  • Δραματική κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Ροΐνα Γκέρα

Η Ράτνα, νεαρή χήρα από την επαρχία, εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Ασουίν, γόνου πλούσιας οικογένειας του οποίου ο γάμος ακυρώνεται την τελευταία στιγμή. Με το πέρασμα του χρόνου οι δυο τους θα έρθουν κοντά, αλλά οι αγεφύρωτες ταξικές διαφορές τους τους εμποδίζουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.