Παιχνίδια Ζευγαριών

2,5

Διασκεδαστική όσο και φλύαρη σάτιρα του εκδοτικού (και ευρύτερα καλλιτεχνικού) κόσμου, ο οποίος προσπαθεί να συμβαδίσει με τις αλλαγές των καιρών.

Παιχνίδια Ζευγαριών

Πρώην κριτικός των «Cahiers du Cinema», ο οποίος ξεκίνησε να γράφει σενάρια για τον Αντρέ Τεσινέ («Ραντεβού»), ο Ολιβιέ Ασαγιάς εξελίχτηκε πίσω από την κάμερα σε μια ακατάτακτη κι εντελώς άνιση περίπτωση δημιουργού χωρίς διακριτό προσωπικό στιλ («Carlos», «Μετά τον Μάη», «Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία»). Η προηγούμενη ταινία του, το «Personal Shopper», είναι ένα θρίλερ φαντασίας και η επόμενή του, το «Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων» που θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα, μια περιπέτεια εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, με τα ενδιάμεσα «Παιχνίδια Ζευγαριών» να προσγειώνονται στην παρισινή πραγματικότητα ως μια χαλαρή κομεντί σχέσεων με φόντο τον εκδοτικό κόσμο.

Εκεί, ένας Γάλλος συγγραφέας, ο εκδότης του και οι σύζυγοί τους, μια πολιτική σύμβουλος και μια ηθοποιός, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα γαϊτανάκι φιλοδοξιών, απιστιών, συμβιβασμών, κρίσιμων αποφάσεων και συμπτωμάτων της κρίσης της μέσης ηλικίας. Όλοι δοκιμάζονται τόσο αναφορικά με την αντοχή των προσωπικών αξιών και πεποιθήσεών τους όσο και με την ειλικρίνεια με την οποία πρέπει να διαχειριστούν τις μεταξύ τους σχέσεις, συνειδητοποιώντας πως οι καιροί αλλάζουν ερήμην τους: τα βιβλία γίνονται e-books, οι κινηματογραφικές ταινίες τηλεοπτικές σειρές, ενώ οι απαιτήσεις για γρήγορο κέρδος αυξάνονται διαρκώς.

Παιχνίδια Ζευγαριών - εικόνα 1

Ο Ασαγιάς φλυαρεί (σε… άπταιστα γαλλικά), αλλά ευτυχώς δεν πέφτει στην παγίδα του κηρύγματος και της συναισθηματικής νοσταλγίας. Διασκεδάζει σατιρίζοντας τρυφερά έναν συναισθηματικά ασταθή, ανασφαλή και ματαιόδοξο μικρόκοσμο και σχολιάζει γλυκόπικρα τους νέους καιρούς, τα νέα ήθη και τα αιωνίως απαράλλαχτα ανθρώπινα πάθη. Απολαυστικό το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο και νόστιμα τα περισσότερα inside jokes.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Παιχνίδια Ζευγαριών

Doubles Vies
2,5
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 108 '
  • Ολιβιέ Ασαγιάς

Ένας Γάλλος συγγραφέας, ο εκδότης του και οι σύζυγοί τους βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα γαϊτανάκι φιλοδοξιών, απιστιών, συμβιβασμών, κρίσιμων αποφάσεων και συμπτωμάτων κρίσης της μέσης ηλικίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".