Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν

1

Οι τσαχπινιές της Μάργκο Ρόμπι δεν μπορούν να νοστιμίσουν με το ζόρι ένα πανδαιμόνιο κλωτσοπατινάδας, άνοστου κομικσάδικου χιούμορ και #MeToo μηνυμάτων, το οποίο θα ήθελε διακαώς να γίνει το «Deadpool» της DC.

Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν

Σχετικά πρόσφατη προσθήκη στο κόμικς πάνθεον των villains της Γκόθαμ Σίτι (τηλεοπτική ηρωίδα των ’90s που γρήγορα πέρασε και στο χαρτί), η Χάρλεϊ Κουίν έγινε το κινηματογραφικό talk of the town χάρη στην εκρηκτικά σέξι ενσάρκωσή της από τη Μάργκο Ρόμπι στη χαοτικά ξεκούρδιστη «Ομάδα Αυτοκτονίας» (2016). Και μια και οι υπερηρωίδες είναι πλέον το νέο χολιγουντιανό trend, η Χάρλεϊ Κουίν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για να μας αφηγηθεί σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία της «από την αρχή», με τη σύντομη, καρτούν αυτοβιογραφική εισαγωγή να αποτελεί και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της δεύτερης ταινίας της Αμερικανοκινέζας Κάθι Γιαν («Dead Pigs»).

Πρόκειται για άλλη μία απρόσωπη director που προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τη σκοτεινή, άκαμπτη και σοβαροφανή αισθητική της DC (βαριά η κληρονομιά του Κρίστοφερ Νόλαν), υιοθετώντας ένα αυτοσαρκαστικό αφηγηματικό στιλ στο οποίο οι ξεκούδουνες ατάκες, η χορογραφημένη βία, το «σπάσιμο του τέταρτου τοίχου» και κάθε είδους κομιξάδικες υπερβολές συσσωρεύονται για να αναδείξουν τις χαριτωμενιές της Μάργκο Ρόμπι, την πραγματική ατραξιόν ενός girl power μπλοκμπάστερ (σεναριογράφος η Κριστίνα Χόντσον του «Bumblebee») γεμάτου μοδάτα #MeToo μηνύματα: χωρισμένη από τον Τζόκερ, η Χάρλεϊ Κουίν μένει χωρίς αρσενική προστασία και είναι αναγκασμένη πλέον να χειραφετηθεί, σε μια Γκόθαμ Σίτι της οποίας όλοι οι εγκληματίες την έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν - εικόνα 1

Πρώτος απ’ όλους ο αδίστακτος γκάνγκστερ Ρόμαν Σαϊόνις, μπλεγμένος στην υπόθεση κλοπής ενός υπερπολύτιμου διαμαντιού, το οποίο καταλήγει περιπετειωδώς στο στομάχι μιας νεαρής πορτοφολούς. Το όλο κομφούζιο καλούνται να ξεδιαλύνουν πέντε τσαμπουκαλούδες με διαφορετική ατζέντα η καθεμιά (τα «Αρπακτικά Πτηνά» του τίτλου), σε ένα φεμινιστικά στρατευμένο πανδαιμόνιο κλοτσοπατινάδας και άνοστου offbeat χιούμορ, το οποίο θα ήθελε διακαώς να γίνει το «Deadpool» της DC. Μόνο που το αθυρόστομο hit των Marvel και Τιμ Μίλερ διέθετε τελικά πολλά περισσότερα από μια τσαχπίνα πρωταγωνίστρια...

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν

Birds Of Prey and The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn
1
  • Περιπέτεια
  • 2020
  • Διάρκεια: 109 '
  • Κάθι Γιαν

Χωρισμένη πλέον από τον Τζόκερ, η Χάρλεϊ Κουίν μπαίνει στο στόχαστρο όλων των εγκληματιών της Γκόθαμ Σίτι και κυρίως του αδίστακτου γκάνγκστερ Ρόμαν Σαϊόνις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.