Χαλβάη 5-0

Αποτυχημένο κωμικό whodunit που μοιάζει περισσότερο με ένα ατελείωτο τεστ αντοχής απέναντι στον ορυμαγδό αφόρητων γκαγκ, χείριστων λογοπαίγνιων κι αισχρών αστείων.

Χαλβάη 5-0

Ο Μάρκος Σεφερλής απολαμβάνει ηγετική θέση στην εγχώρια ποπ κουλτούρα, παραδίδοντας διαχρονικά την ίδια απαράλλακτη κωμική φόρμα. Το ποτ πουρί λαϊκού χιούμορ, σωματικής κωμωδίας και στοιχείων μιούζικαλ που χαρακτηρίζουν τις επιθεωρήσεις του περνάει τώρα στη μεγάλη οθόνη στην πιο χοντροκομμένη και κακόγουστη μορφή του, με τον ηθοποιό να υπογράφει το σενάριο και να πρωταγωνιστεί ως αστυνόμος Μπέκρας.

Τα λογοπαίγνια του τίτλου και του ονόματος του ντεντέκτιβ είναι η κορυφή ενός παγόβουνου χείριστων λεκτικών αστείων, τα οποία αποτελούν τον βασικό άξονα του αποτυχημένου κωμικού whodunit. Ο Μπέκρας αναζητά τον δολοφόνο ενός μεγιστάνα του χαλβά, ο οποίος χάνει μυστηριωδώς τη ζωή του, όμως στην πραγματικότητα την περισσότερη ώρα ο Σεφερλής τρακάρει σε έπιπλα και ανθρώπους, ενώ η υπόθεση λύνεται μέσα από συμπτώσεις. Τα διαδοχικά ανερμάτιστα γκαγκ εμπλουτίζονται από αισχρά σεξουαλικά αστεία, πάντα εις βάρος των γυναικείων χαρακτήρων, με την ταινία να εγκαταλείπει κάθε στοιχειώδη λογική κι έτσι να μοιάζει με ατελείωτο τεστ αντοχής.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: VILLAGE.

Περισσότερες πληροφορίες

Χαλβάη 5-0

  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 120 '
  • Μάνος Καμπίτης

Ο μυστηριώδης θάνατος ενός μεγιστάνα του χαλβά κάνει τον αστυνόμο Μπέκρα να δράσει αναλαμβάνοντας τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.