The Gentlemen

2

Χωρίς το σφρίγος και τη φρεσκάδα των πρώτων ταινιών του, τις οποίες κοπιάρει ράθυμα, ο Γκάι Ρίτσι σερβίρει ένα άνοστο φιλμ βασισμένο σε μια ξαναζεσταμένη συνταγή.

The Gentlemen

Aφού δοκιμάστηκε, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, στη μεσαιωνική περιπέτεια («Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού») και στη live action διασκευή του «Αλαντίν», ο Γκάι Ρίτσι επιστρέφει στο είδος που τον ανέδειξε, δηλαδή τις caper κωμωδίες με ήρωες λούμπεν Βρετανούς working class heroes. Η επιστροφή του Ρίτσι στα γνωστά κόλπα δεν συνοδεύεται και με επάνοδο της φόρμας, καθώς οι «Gentlemen» υστερούν σε νεύρο και ιδέες. Το σφρίγος του μοντάζ, η μεταμοντέρνα προσέγγιση στις γκανγκστερικές ταινίες και το απερίφραστα αυθάδικο βρετανικό χιούμορ που στιγμάτισε τις πρώτες του ταινίες στο «Gentlemen» κοπιάρονται με χαρακτηριστική μετριότητα.

Όλα ξεκινούν από έναν βαρόνο ναρκωτικών, ο οποίος πυροδοτεί μια σειρά βίαιων γεγονότων όταν ανακοινώνει ότι αποσύρεται. Τότε φιλόδοξοι κακοποιοί θα κάνουν ό,τι περνάει από τα... όπλα τους για να τον διαδεχτούν στο «θρόνο». Οι περιστασιακά διασκεδαστικές ερμηνείες χαντακώνονται από τα διάσπαρτα, μισοδουλεμένα αστεία και τα διαλείμματα σοβαροφάνειας, η απλωμένη αφήγηση πασχίζει για ρυθμό, ενώ οι αποτυχημένες απόπειρες σεναριακών ανατροπών απλώς υπογραμμίζουν ότι ο Ρίτσι ανακυκλώνει ράθυμα τον εαυτό του.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Gentlemen

2
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 113 '
  • Γκάι Ρίτσι

Όταν ένας βαρόνος ναρκωτικών ανακοινώνει ότι αποσύρεται, μια σειρά από επίδοξους γκάνγκστερ στήνουν κομπίνες για να τον διαδεχτούν με την πρώτη ευκαιρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.