Η Γκουβερνάντα

1

Ξέπνοη διασκευή του κλασικού «Στριψίματος της Βίδας», με τετριμμένα horror τεχνάσματα και ασύντακτη σκηνοθεσία.

Η Γκουβερνάντα

Μια σύντομη περιγραφή της ταινίας θα μπορούσε να λέει: «Η ΜακΚένζι Ντέιβις περιφέρεται σαστισμένη σε μια στοιχειωμένη έπαυλη ενώ παρενοχλείται από δύο διαταραγμένα ορφανά», όμως έτσι θα αδικούσαμε τόσο την ηθοποιό όσο και τους συμπρωταγωνιστές της Φιν Γούλφχαρντ και Μπρούκλιν Πρινς, που ενσαρκώνουν τα εν λόγω παιδιά. Το πραγματικά ταλαντούχο καστ κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την ξέπνοη διασκευή του κλασικού «Στριψίματος της Βίδας» (Χένρι Τζέιμς), το οποίο αποδίδεται σαν μια τζενέρικ ταινία τρόμου από τη Φλόρια Σιγκισμόντι («The Runaways»).

Όλα τα τετριμμένα horror τεχνάσματα είναι εδώ: πόρτες που τρίζουν, κραυγές και αλλεπάλληλα jump scares που καταντούν ενοχλητικά αφαιρούν κάθε προσδοκία πρωτοτυπίας. Επιπλέον, εξόχως ασύντακτη είναι η διαχείριση της αμφισημίας που περιβάλλει την πρωτότυπη ιστορία, γύρω από τι είναι αληθινό και τι όχι. Η γκουβερνάντα Ντέιβις αρχίζει να αμφισβητεί την πνευματική διαύγειά της καθώς υποβάλλεται σε μαζικά τρομο-καψόνια, λείπει όμως η συγκροτημένη σκηνοθεσία που θα τα καθιστούσε πειστικά. Μοναδική ευχάριστη νότα το πολυπρόσωπο σάουντρακ, στο οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Mitski, Screaming Trees και Cherry Glazerr.

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γκουβερνάντα

The Turning
1
  • Τρόμου
  • 2020
  • Διάρκεια: 94 '
  • Φλόρια Σιγκισμόντι

Μια γκουβερνάντα αναλαμβάνει τη φροντίδα δύο διαταραγμένων ορφανών παιδιών σε μια πολυτελή έπαυλη, η οποία κρύβει θανατηφόρα μυστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.