Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ

2

Παλιομοδίτικη λογική και μοντέρνα ψηφιακά εφέ αναβιώνουν σαν σχολικό ιστορικό (και πατριωτικό) εγχειρίδιο την αποφασιστικότερη ναυμαχία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ

Επιχειρώντας να ανατρέψει ένα σερί πρόσφατων αποτυχιών (τα δραματικά «Ανώνυμος», «Stonewall» και τις περιπέτειες «Λευκός Οίκος: Η Πτώση», «Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή»), ο Γερμανός μπλοκμπαστεράς Ρόλαντ Έμεριχ καταφεύγει στην ασφαλή λύση της ιστορικής πολεμικής περιπέτειας. Αληθινοί χαρακτήρες, μυθοπλαστικά και καταγεγραμμένα διλήμματα, παλιομοδίτικη χολιγουντιανή λογική, στρέιτ, επική αφήγηση (μακριά από το χαρακτηριστικό παρωδιακό ύφος του σκηνοθέτη) και μοντέρνα ψηφιακά εφέ αναβιώνουν σαν σχολικό πατριωτικό εγχειρίδιο την αποφασιστικότερη ναυμαχία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως την έχουμε ξαναδεί στο ομώνυμο φιλμ του 1976: την άνοιξη του 1942 ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στόλος ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα στις συμμαχικές δυνάμεις του Ειρηνικού. Η αμερικανική αντικατασκοπία εκτιμά πως αυτό θα γίνει στη νήσο του Μίντγουεϊ, όμως ο ναύαρχος Νίμιτς είναι επιφυλακτικός μετά την παταγώδη αποτυχία της στο Περλ Χάρμπορ.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 138΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ

Midway
2
  • Πολεμική
  • 2019
  • Διάρκεια: 138 '
  • Ρόλαντ Έμεριχ

Την άνοιξη του 1942 ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στόλος ετοιμάζει το χτύπημα το οποίο θα αποδυναμώσει οριστικά τις συμμαχικές δυνάμεις στον Ειρηνικό. Η αμερικανική αντικατασκοπία εκτιμά πως αυτό θα γίνει στη νήσο του Μίντγουεϊ, αλλά ο ναύαρχος Νίμιτς είναι επιφυλακτικός μετά την παταγώδη αποτυχία της στο Περλ Χάρμπορ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.