Τα Άγρια Αγόρια

4

 Χειμαρρώδες αβανγκάρντ κομψοτέχνημα, το οποίο επιτίθεται στις αισθήσεις σαν παραισθησιογόνο, με δύναμη που σπανίζει πλέον, προκαλώντας τα εκφραστικά όρια του σινεμά.

Τα Άγρια Αγόρια

Ο Γκάι Μάντιν συναντά τον Κένεθ Άνγκερ, τον Ιούλιο Βερν και τον Ουίλιαμ Γκόλντινγκ σε ένα αταξινόμητο φιλμ, το οποίο ξεπερνά κάθε κινηματογραφική φαντασία. ­Διότι ο Γάλλος Μπερτράν Μαντικό, ένας εικονοκλάστης με όλη τη σημασία της λέξης, υπογράφει ένα ντεμπούτο προορισμένο να αφήσει ορθάνοιχτα στόματα. Σε έναν χρονικά και χωρικά απροσδιόριστο κόσμο μια ομάδα αγοριών, τα οποία ενσαρκώνουν αφοπλιστικά γυναίκες, διαπράττουν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, συνεπεία του οποίου οδηγούνται εξόριστοι σε ένα νησί, όπου βιώνουν μια σκληρή και απότομη ενηλικίωση.

Ο Μαντικό κατασκευάζει ένα ποιητικό σύμπαν, όπου οι σεξουαλικές ορμές δρουν ανεξέλεγκτα και το φύλο είναι μια έννοια ρευστή, βασισμένη στις συνθήκες και τις ορέξεις. Η λίμπιντο των ηρώων δρα άλλοτε απελευθερωτικά και άλλοτε σαν φυλακή, με τα πάθη τους να γίνονται προκλήσεις μιας επίπονης διαδικασίας αυτογνωσίας. Έτσι ο τολμηρός δημιουργός υπογράφει ένα χειμαρρώδες αβανγκάρντ κομψοτέχνημα, που επιτίθεται στις αισθήσεις σαν παραισθησιογόνο, με δύναμη που σπανίζει πλέον, προκαλώντας τα εκφραστικά όρια του σινεμά.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: CAROUSEL.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Άγρια Αγόρια

Les Garçons Sauvages / The Wild Boys
4
  • Σινεφίλ
  • 2017
  • Διάρκεια: 110 '
  • Μπερτράν Μαντικό

Μια παρέα αγοριών διαπράττει ένα αποτρόπαιο έγκλημα κι εξορίζεται σε ένα νησί, όπου βιώνει μια σκληρή και απότομη ενηλικίωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.