Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα

3

Μινιμαλιστικής πλοκής αλλά έντονων συναισθημάτων οικογενειακό δράμα, το οποίο ακούει προσεκτικά την υπόκωφη κραυγή της σύγχρονης αστικής αλλοτρίωσης.

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα

Πράγματι, μερικές φορές χρειάζονται μόνο ένα αγόρι κι ένα κορίτσι για να φτιάξεις μια συναρπαστική κινηματογραφική ιστορία. Και ο τηλεοπτικά έμπειρος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ντόμινικ Σάβατζ δεν έχει μπροστά στην κάμερά του παρά ένα παντρεμένο ζευγάρι των λονδρέζικων προαστίων, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με μια «αόρατη» κρίση στη σχέση του. Διότι, χωρίς προφανή λόγο, η Τάρα νιώθει όλο κι εντονότερα παγιδευμένη σε μια οικιακή καθημερινότητα που την πνίγει κι έτσι αναζητά απεγνωσμένα διέξοδο. Τυπική γυναίκα της σύγχρονης εποχής, ερμηνευμένη με εκφραστική λιτότητα από την Τζέμα Άρτερτον, η ηρωίδα του Σάβατζ ασφυκτιά, ίσως για πολλούς ανεξήγητα, μέσα σε έναν στρωτό γάμο και δίπλα σε δύο μικρά παιδιά κι έναν σωστό στις υποχρεώσεις του σύζυγο.

Πώς λοιπόν μέσα σε αυτήν τη συνθήκη η Τάρα νιώθει τόσο βαθύ υπαρξιακό κενό; Αυτό το μινιμαλιστικής πλοκής, αλλά έντονων συναισθημάτων οικογενειακό δράμα ακούει προσεκτικά την υπόκωφη κραυγή της, αυτήν της σύγχρονης αστικής αλλοτρίωσης, και παρά τις σεναριακές υποχωρήσεις του στο «μήνυμα» καταφέρνει να την κάνει να ακουστεί με συγκινητική ειλικρίνεια.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα

The Escape
3
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 101 '
  • Ντόμινικ Σάβατζ

Η Τάρα είναι νοικοκυρά και μητέρα δυο παιδιών η οποία ζει στα λονδρέζικα προάστια. Νιώθοντας παγιδευμένη σε μια καθημερινότητα που την πνίγει, αναζητά απεγνωσμένα διέξοδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.