Οι «Ενήλικοι στην Αίθουσα» ταξιδεύουν στην Ευρώπη

Το πολιτικό θρίλερ του Κώστα Γαβρά, μετά την έξοδό του στις ελληνικές αίθουσες, κυκλοφορεί και στην υπόλοιπη γηραιά ήπειρο.

Οι «Ενήλικοι στην Αίθουσα» ταξιδεύουν στην Ευρώπη

Το πολιτικό θρίλερ του Κώστα Γαβρά, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι ηττημένοι» και τον μαραθώνιο οικονομικών διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης το 2015 με τους εχθρικούς Ευρωπαίους εταίρους της, μετά την έξοδό του στις ελληνικές αίθουσες κυκλοφορεί και στην υπόλοιπη γηραιά ήπειρο. Πρώτη η Ισπανία αυτήν την εβδομάδα, με τη Γαλλία να παίρνει τη σκυτάλη στις 6/11.

Έπειτα από τρεις βδομάδες παραμονής στους εγχώριους κινηματογράφους, η ταινία του Γαβρά έχει φτάσει στα 60.000 εισιτήρια πανελλαδικά, εξαργυρώνοντας έτσι το έντονο ενδιαφέρον που εισέπραξε ήδη από την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας. Η επιστροφή του σπουδαίου σκηνοθέτη στο προσκήνιο, επτά χρόνια μετά το «Κεφάλαιο», ήταν η ιδανική αφορμή για να τιμηθεί για την προσφορά του στο σινεμά από σημαντικά διεθνή φεστιβάλ. Μιλάμε για τις διοργανώσεις της Βενετίας και του Σαν Σεμπαστιάν, ενώ και οι Νύχτες Πρεμιέρας τού απένειμαν το τιμητικό βραβείο «Γιώργος Τζιώτζιος».

Περισσότερες πληροφορίες

Ενήλικοι στην Αίθουσα

Adults in the Room
2
  • Πολιτικό Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 124 '
  • Κώστας Γαβράς

Κερδίζοντας τις εκλογές του 2015, η νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με τους εχθρικούς Ευρωπαίους εταίρους της πάνω στις ασφυκτικές οικονομικές υποχρεώσεις που της έχουν επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.