Το «Joker» και επίσημα φαινόμενο με 300.000 θεατές την πρώτη εβδομάδα προβολών

Σπάει ταμεία η ταινία του Τοντ Φίλιπς με το κοινό να συνεχίζει να γεμίζει τους κινηματογράφους.

Το «Joker» και επίσημα φαινόμενο με 300.000 θεατές την πρώτη εβδομάδα προβολών

Τα σχεδόν 23 χιλιάδες εισιτήρια που κόπηκαν την Τετάρτη 2/10, μια μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία του «Joker», προετοίμασαν το έδαφος για την κοσμοσυρροή που θα επικρατούσε στις αίθουσες τις επόμενες μέρες. Μια εβδομάδα και πλέον μετά οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν, με τους θεατές να φτάνουν πανελλαδικά τους 300.000 και τον ενθουσιασμό για την ταινία να παραμένει στα ύψη.

Το «Joker» μετά από μόλις μια βδομάδα κυκλοφορίας είναι ήδη η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς, πίσω από τους «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» οι οποίοι σταμάτησαν στα 537.690 εισιτήρια, με τα στοιχεία του box office αυτήν τη στιγμή να υποδεικνύουν μια δυναμική χωρίς ταβάνι για το «Joker».

Οι ουρές πολλών μέτρων στα ταμεία των κινηματογράφων έγιναν καθημερινό φαινόμενο, μια εικόνα που μεταφράζεται και αριθμητικά. Είναι ενδεικτικό πως τα εισιτήρια που κόπηκαν Δευτέρα-Τετάρτη (7-9/10) ξεπερνούσαν κατά πολύ εκείνα του Σαββατοκύριακου (5-6/10), των παραδοσιακά πιο «ισχυρών» ημερών για το box office. Μόνο στις 9/10 κόπηκαν πανελλαδικά πάνω από 270.000 εισιτήρια! Η ζήτηση είναι τόσο θερμή που αρκετοί κινηματογράφοι τροποποιούν το πρόγραμμά τους προσθέτοντας προβολές του «Joker», ενώ ακόμα και μερικοί θερινοί παρατείνουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της ταινίας.

Το «Joker» και επίσημα φαινόμενο με 300.000 θεατές την πρώτη εβδομάδα προβολών - εικόνα 1

Το διαχρονικό αντίκτυπο του χαρακτήρα του Joker σε συνδυασμό με την παρουσία του Γιόακιν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η θερμή υποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς και το σαρωτικό word of mouth που έχει κατακλύσει τα social media, ώθησαν πολλούς να επισκεφτούν το κοντινό τους σινεμά για να δουν την ταινία που πια αντιμετωπίζεται ως φαινόμενο. Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι είχαν μήνες να πάνε κινηματογράφο, αλλά πλήρωσαν εισιτήριο για το «Joker».

Επομένως το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πού θα σταματήσει το «Joker»; Είναι αδύνατο να το προβλέψει κανείς, όμως την εικόνα των κατάμεστων κινηματογράφων και των ένθερμων συζητήσεων για την ταινία ευχόμαστε να τη βλέπουμε για καιρό σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Περισσότερες πληροφορίες

Joker

3,5
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 122 '
  • Τοντ Φίλιπς

Σε μια ταραγμένη Γκόθαμ Σίτι ο Άρθουρ Φλεκ είναι ένας κοινωνικά απροσάρμοστος, μοναχικός άντρας που ζει με τη μητέρα του και δουλεύει ως κλόουν. Ονειρεύεται καριέρα κωμικού, αλλά όταν η ασφυκτική πίεση του περιβάλλοντός του κορυφωθεί, η έκρηξή του θα λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.