Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» βρυχάται ξανά

Μετά τον «Αλαντίν», ακόμη ένα animation της Disney γνωρίζει το live action ριμέικ του, μένοντας όμως πιστό στις περιπέτειες που μεταμόρφωσαν τον μικρό Σίμπα σε βασιλιά της ζούγκλας. 

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» βρυχάται ξανά

Μετά τον «Αλαντίν», ακόμη ένα animation της Disney γνωρίζει το live action ριμέικ του, μένοντας όμως πιστό στις περιπέτειες που μεταμόρφωσαν τον μικρό Σίμπα σε βασιλιά της ζούγκλας.

Long live the king

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» βρυχάται ξανά - εικόνα 1

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» του 1994 παραμένει το διασημότερο animation της νέας εποχής της Disney, μετρώντας δυο Όσκαρ (από τέσσερις υποψηφιότητες), σχεδόν ένα δισ. δολάρια κινηματογραφικές εισπράξεις παγκοσμίως, απανωτά ρεκόρ σε home entertainment πωλήσεις, ενώ έχει διασκευαστεί στο εμπορικότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ.

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» βρυχάται ξανά - εικόνα 2
Ντόναλντ Γκλόβερ

Πολιτικά ορθή, η Disney ανέθεσε στον Ντόναλντ Γκλόβερ να δανείσει τη φωνή του στον Σίμπα, η Μπιγιονσέ «έγινε» η Νάλα, ο Τσιουετέλ Ετζιοφόρ ο ύπουλος Σκαρ και ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, όπως και το 1994, ο σοφός Μουφάσα.

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» βρυχάται ξανά - εικόνα 3
Τζον Φαβρό

Κρατώντας άθικτο τον σεναριακό σκελετό της πρώτης ταινίας, το ριμέικ βασίστηκε στην τεχνική του πρόσφατου «Βιβλίου της Ζούγκλας», όπου τα ομιλούντα ζώα έπαιζαν σαν κανονικοί ηθοποιοί. Γι’ αυτό και το σκηνοθετικό εγχείρημα ανέλαβε και πάλι ο Τζον Φαβρό, δοκιμασμένος στον μπλοκμπάστερ συνδυασμό περιπέτειας, χιούμορ και συγκίνησης.

«Προσεχώς» από την Disney

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» βρυχάται ξανά - εικόνα 4

«Μουλάν» (27/3/20)

Ο κινέζικος μύθος της γενναίας πολεμίστριας ξαναζωντανεύει από τη Νίκι Κάρο («Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου»), με τη Γιφέι Λιου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, δίπλα στους Γκονγκ Λι και Τζετ Λι.

«Κρουέλα» (23/12/20)

Η Έμα Στόουν προβάρει τις κακίες της σατανικής Κρουέλα ντε Βιλ από τα «101 Σκυλιά της Δαλματίας», την οποία έχει ενσαρκώσει κι η Γκλεν Κλόουζ, έτοιμη για το δικό της live action.

«Η Μικρή Γοργόνα»

Ύστερα από διαρκείς αναβολές, το πρώτο animation της καινούργιας εποχής της Disney ξεκινά τη «ζωντανή» περιπέτειά του, σκηνοθετημένη από τον Ρομπ Μάρσαλ («Chicago», «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει»).

Δείτε το τρέιλερ του «Βασιλιά των Λιονταριών

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

The Lion King
3
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 118 '
  • Τζον Φαβρό

Ο μικρός Σίμπα μεγαλώνει ως διάδοχος του πατέρα του Μουφάσα, του σοφού λιονταριού και βασιλιά της ζούγκλας. Αλλά ο αδελφός του Μουφάσα, Σκαρ, έχει άλλα σχέδια για το θρόνο και μαζί με τις ύαινες καταστρώνει ένα μοχθηρό σχέδιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.