Η Κούκλα του Σατανά

1

Ένα κλασικό και τρομακτικό, αν και κινηματογραφικά κοινότοπο horror movie των ’80s εκσυγχρονίζεται με οδηγό την πιο προβλέψιμη και βαρετή φόρμουλα.

Η Κούκλα του Σατανά

Μια νεαρή μητέρα παίρνει στον έφηβο γιο της δώρο μια κούκλα η οποία διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Εκείνη ειδικά, όμως, έχει κατασκευαστεί χωρίς πρωτόκολλο ασφαλείας κι έτσι αρχίζει να μιμείται τις βίαιες συμπεριφορές που βλέπει γύρω της. Ερώτηση-κλισέ για κάθε δεύτερη χολιγουντιανή ταινία: Σας θυμίζει κάτι; Στη συγκεκριμένη περίπτωση την «Κούκλα του Σατανά» προφανώς, το κλασικό και τρομακτικό, αν και κινηματογραφικά κοινότοπο horror movie του Τομ Χόλαντ από το 1988, το οποίο μας σύστησε τον Τσάκι, τη «δαιμονισμένη» κούκλα-δολοφόνο με τη φωνή του Μπραντ Ντούριφ. Ύστερα από έξι σίκουελ ήρθε η ώρα για ένα reboot από τον Νορβηγό σκηνοθέτη Λαρς Κλέβμπεργκ (του επερχόμενου «Polaroid»), ο οποίος εκσυγχρονίζει το franchise με οδηγό την πιο προβλέψιμη και βαρετή φόρμουλα. Έτσι, ακόμη κι η ιδέα, αυτήν τη φορά, η δολοφονική κούκλα να αντιγράφει εν γένει την ανθρώπινη συμπεριφορά και όχι το πνεύμα ενός serial killer δεν αξιοποιείται στο ελάχιστο, πνιγμένη από τη μηχανική επανάληψη των πιο ξεπατικωμένων τρομο-κλισέ.

ΗΠΑ, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κούκλα του Σατανά

Child's Play
1
  • Τρόμου
  • 2019
  • Διάρκεια: 90 '
  • Λαρς Κλέβμπεργκ

Μια νεαρή μητέρα παίρνει στον έφηβο γιο της δώρο μια κούκλα, η οποία διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Εκείνη ειδικά, όμως, έχει κατασκευαστεί χωρίς πρωτόκολλο ασφαλείας κι έτσι αρχίζει να μιμείται τις βίαιες συμπεριφορές που βλέπει γύρω της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.