X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

1,5

Η μυθολογία των μεταλλαγμένων υπερηρώων διευρύνεται με μια ισχνή δραματικά και θεαματικά περιπέτεια, η οποία επαναπαύεται στα φθαρμένα πια κλισέ του πετυχημένου franchise.

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Oπως ύστερα από τρεις ταινίες τόσο οι πρώτοι «X-Men» όσο και ο «Γούλβεριν» έκλεισαν τον κύκλο τους, έτσι και τα πρίκουελ του «X-Men Beginning» σύμπαντος έπρεπε να ολοκληρώσουν τη σειρά με το μετριότατο «Απόκαλιψ». Αντ’ αυτού διευρύνουν τη μυθολογία τους με άλλη μία ιστορία, η οποία εξελίσσεται μία δεκαετία μετά τα γεγονότα της τελευταίας ταινίας και φέρνει στο προσκήνιο έναν γνωστό αλλά υποστηρικτικό μέχρι τώρα χαρακτήρα.

Αυτή είναι η Τζιν Γκρέι, η οποία από μικρή δεν μπορεί να ελέγξει τις ιδιαίτερες δυνάμεις της, με συνέπεια να προκαλέσει το θάνατο της μητέρας της σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Θα καταλήξει έτσι στη σχολή του Τσαρλς Ξάβιερ, όπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είναι πλέον μια νέα γυναίκα κι επίλεκτο μέρος της ομάδας των X-Men, οι οποίοι θεωρούνται ήρωες, συνεργάζονται με την κυβέρνηση και υπερασπίζονται το κοινό καλό ανθρώπων και μεταλλαγμένων. Μέχρι που έπειτα από μια διαστημική αποστολή η Τζιν θα αποκτήσει υπερφυσικές, ανίκητες δυνάμεις τις οποίες δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο. Όταν μάλιστα μάθει την αλήθεια για το οικογενειακό παρελθόν της θα έρθει σε σύγκρουση με τους X-Men, σπέρνοντας τον όλεθρο. Ταυτόχρονα μια ομάδα εξωγήινων που θέλει να καταστρέψει τη Γη προσπαθεί να πάρει την Γκρέι με το μέρος της.

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας - εικόνα 1

Ο παραγωγός («Η Διάσωση») και σεναριογράφος των ταινιών του «X-Men Beginning» Σάιμον Κίνμπεργκ κάθεται για πρώτη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα, υπογράφοντας μια δραματικά και θεαματικά ισχνή περιπέτεια, η οποία επαναπαύεται στα φθαρμένα πια κλισέ του επιτυχημένου franchise. Διότι η Τζιν Γκρέι αποδεικνύεται ελάχιστα ενδιαφέρουσα ως ηρωίδα, οι κακοί είναι αφόρητα σχηματικοί και το ράθυμο all star cast μαζεύεται για να βγάλει απλώς την υποχρέωση σε μια ταινία σχεδιασμένη κι εκτελεσμένη με αυτόματο πιλότο.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Dark Phoenix
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 113 '
  • Σάιμον Κίνμπεργκ

Όταν μετά από ένα διαστημικό ατύχημα η Τζιν Γκρέι αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει, έρχεται σε σύγκρουση με τους X-Men σπέρνοντας τον όλεθρο. Ταυτόχρονα, μια ομάδα εξωγήινων που θέλει να καταστρέψει τη Γη προσπαθεί να πάρει την Γκρέι με το μέρος της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.