Αδάμ Μπουσδούκος: «Με συγκίνησε όταν ο Ρέι Λιότα έφυγε χαμογελαστός από την προβολή του "Χέντριξ"»

Μιλήσαμε με τον διεθνή ηθοποιό για την ερμηνεία του που κλέβει την παράσταση στη βραβευμένη ταινία του Μάριου Πιπερίδη.

Αδάμ Μπουσδούκος: «Με συγκίνησε όταν ο Ρέι Λιότα έφυγε χαμογελαστός από την προβολή του "Χέντριξ"»

Τον Αδάμ Μπουσδούκο οι περισσότεροι θα τον γνωρίζετε από τις συνεργασίες του με τον πολύ αγαπημένο στην Ελλάδα Φατίχ Ακίν, όμως πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο feelgood δράμα «Αναζητώντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη, το οποίο έκανε την έκπληξη στο περσινό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα κατακτώντας το μεγάλο βραβείο. Μιλήσαμε τηλεφωνικά μαζί του λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας στην Αθήνα για να μάθουμε περισσότερα για τη συμμετοχή του σε αυτήν...

Πρώτη συμμετοχή με το «Τετάρτη 04:45» του Γιώργου Αλεξίου, τώρα νικητής με το «Αναζητώντας τον Χέντριξ», φαίνεται οι ταινίες που εμφανίζεστε πάνε καλά στην Τραϊμπέκα...
(γέλια) Είναι αλήθεια αυτό που λέτε, βέβαια με τον «Χέντριξ» το ευχόμασταν αλλά δεν περιμέναμε με τίποτα να κερδίσουμε. Ό,τι και να είχε συμβεί όμως, είχαμε συνειδητοποιήσει πως η ταινία μας επικοινωνούσε με τον κόσμο. Διότι στις προβολές το κοινό μπορεί να μη γνώριζε τίποτα για το Κυπριακό, παρόλα αυτά συγκινούταν, γέλαγε, καταλάβαινε το πνεύμα της ιστορίας.
Ήταν επίσης φοβερό πως, χωρίς να το γνωρίζουμε, σε μία προβολή του «Χέντριξ» ήταν και ο Ρέι Λιότα ως μέλος της επιτροπής, και χαρήκαμε αφάνταστα όταν τον είδαμε να βγαίνει στο τέλος από την αίθουσα με ένα τεράστιο χαμόγελο. Αυτό προσωπικά με συγκίνησε γιατί ο Λιότα είναι ήρωάς μου.

Αδάμ Μπουσδούκος: «Με συγκίνησε όταν ο Ρέι Λιότα έφυγε χαμογελαστός από την προβολή του "Χέντριξ"» - εικόνα 1

Συζητώντας με τον Μάριο Πιπερίδη μού εκμυστηρεύτηκε πως κατέληξε σε εσάς και τη Βίκυ Παπαδοπούλου για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους την τελευταία στιγμή. Είναι αλήθεια αυτό;
Ισχύει, ο Μάριος έψαχνε εντατικά για πολύ καιρό να βρει τα κατάλληλα άτομα για την ταινία. Εκείνος γνώριζε τη δουλειά μου, με είχε δει στο «Soul Kitchen», και αναρωτιόταν εάν θα ταίριαζα στο ρόλο του Γιάννη. Αλλά δεν είχε ιδέα εάν μιλάω ελληνικά! Για αυτό ήρθε σε επαφή με τον παραγωγό Θανάση Καραθάνο ο οποίος τον ενθάρρυνε να συνεργαστούμε. Έλαβα τότε το σενάριο, και δε σου κρύβω πως μου άρεσε αμέσως πάρα πολύ. Ήταν εμφανές πως είχε γραφτεί σωστά, ήταν καλό και είχε συναίσθημα. Από εκεί κι έπειτα μιλήσαμε με τον Μάριο, τον επισκέφθηκα στην Κύπρο και τη συνέχεια τη βλέπετε στην ταινία.

Αναφερθήκατε νωρίτερα στο Κυπριακό, το οποίο διαχειρίζεται έξυπνα και συμφιλιωτικά η ταινία, και αναρωτιόμουν εσάς πόσο σας απασχόλησε;
Ξέρετε έχω μεγαλώσει στη Γερμανία, επομένως την ιστορία της Κύπρου την έμαθα στο σχολείο. Το σενάριο με άγγιξε γιατί κατάφερε να διαχειριστεί με ευαισθησία και χιούμορ μια επίπονη συνθήκη, και παράλληλα να φέρει στο προσκήνιο τον ανθρώπινο παράγοντα.
Επίσης, έχοντας μεγαλώσει όπως σας είπα στη Γερμανία, μου ξύπνησε αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Γιατί οι παρέες, οι καλύτεροί μου φίλοι, ήταν Τούρκοι. Μέναμε στην ίδια πολυκατοικία μαζί και ζούσαμε αρμονικά. Οι οικογένειές μας μοιραζόντουσαν πράγματα, συναντιόμασταν στις γιορτές του καθενός... Επομένως, με πόναγε όταν στο σχολείο μάθαινα πως αυτοί οι άνθρωποι είναι ο εχθρός μου. Εάν όμως οι άνθρωποι έρθουν κοντά και γνωριστούν, θα αντιληφθούν πως είναι περισσότερα όσα τους ενώνουν παρά όσα τους χωρίζουν.

Στους μέχρι τώρα ρόλους σας έχετε ενσαρκώσει πολύ επιτυχημένα χαρακτήρες αβίαστα κωμικούς αλλά ταυτόχρονα και βαθιά δραματικούς. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής μιας ταινίας για εσάς;
Πρώτο και κύριο είναι να έχω απέναντί μου μια ολοκληρωμένη ιστορία η οποία με καλύπτει και εσωτερικά. Έπειτα με απασχολεί πόσο συναισθηματικά δεμένοι είναι οι συντελεστές της με μια παραγωγή. Εν προκειμένω ο Μάριος δεν έπαψε να ψάχνει μέχρι που βρήκε τα κατάλληλα άτομα, για αυτό και ταιριάξαμε όλοι ατομικά αλλά και καλλιτεχνικά.

Ποια είναι η σχέση σας με το ελληνικό σινεμά;
Στην πραγματικότητα έχω κάνει τρεις ταινίες στην Ελλάδα, τα «Τετάρτη 04:45» και «Αναζητώντας τον Χέντριξ», αλλά και μια αποκλειστικά γερμανική το «Ραντεβού στην Ελλάδα». Επομένως, τα τελευταία χρόνια και λόγω του ότι δε μένω εδώ, κάπως με βρίσκουν παραγωγοί και σκηνοθέτες για να συνεργαστούμε. Όμως βλέπω ελληνικές ταινίες, και όσο περισσότερο αποκτώ και εγώ γνωριμίες στην Ελλάδα, ανοίγονται περισσότερες ευκαιρίες.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναζητώντας τον Χέντριξ

Smuggling Hendrix
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 92 '
  • Μάριος Πιπερίδης

Στη Λευκωσία ένας καλόκαρδος loser, πνιγμένος στα χρέη, αποφασίζει να μεταναστεύσει, την τελευταία στιγμή όμως ο σκύλος του το σκάει στην τουρκοκυπριακή πλευρά κι εκείνος αναζητά τρόπο να τον φέρει πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.